Anlık Bildirim

Telegram, Hamas’a ait bazı kanallara erişimi engelledi

Rusya merkezli anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, Hamas’ın en büyük 2 iletişim kanalına Android cihazlar için Telegram’da erişim engeli getirdiği belirlendi.

Telegram, Hamas’a ait bazı kanallara erişimi engelledi Tam Boyutta Gör

Rusya merkezli anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, Hamas’ın en büyük 2 iletişim kanalına Telegram’da erişim engeli getirdi.

Kısa süre önce açıklama yapan Telegram CEO’su Pavel Durov, “Savaş içeriklerine kapımız açık kalacak” demişti.

Android’de Hamas tarafından kullanılan iki büyük Telegram kanalına şu an Android için Telegram’dan erişim sağlanamıyor.

Meta gibi birçok şirket Hamas’a yönelik birçok yasak getirdi ve propaganda olarak görülen iletişim kanalları kapatıldı.

Kısa süre önce “Bu haftanın başlarında Hamas, Aşkelon’daki sivilleri füze saldırılarından önce bölgeyi terk etmeleri konusunda uyarmak için Telegram’ı kullandı. Kanallarını kapatmak hayat kurtarmaya yardımcı olur mu yoksa daha fazla hayatı tehlikeye mi atar? Duygusal dürtülerle hareket etmek her zaman caziptir. Ancak bu tür karmaşık durumlar, sosyal platformlar arasındaki farklılıkları da dikkate alan kapsamlı bir değerlendirme gerektirir. İçerikleri insanlara algoritmik olarak gösteren diğer uygulamaların aksine, Telegram’da kullanıcılar yalnızca özel olarak abone oldukları içeriği alıyorlar. Bu nedenle, Telegram kanallarının propagandayı önemli ölçüde güçlendirmek için kullanılması çok olası değil. Bunun yerine, araştırmacılar, gazeteciler ve doğru bilgi kontrolüne ihtiyaç duyanlar için benzersiz bir (İlk elden çalışan) bilgi kaynağı olarak hizmet ediyorlar. Bu bilgi kaynağını yok etmek bizim için kolay olsa da bunu yapmak, zaten vahim olan bir durumu daha da kötüleştirme riski taşıyor.” şeklinde Telegram CEO’su Pavel Durov açıklama yapmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim