Anlık Bildirim

TEMSA'dan haciz iddialarıyla ilgili resmi açıklama

Son günlerde tartışmaların odağında olan TEMSA, üretimin durdurulması ve haciz haberleriyle ilgili resmi açıklamada bulundu. TEMSA, "üretimi uygulanan hacizler yüzünden durdurmak zorunda kaldık" dedi.

TEMSA'dan haciz iddialarıyla ilgili resmi açıklama Tam Boyutta Gör

İsviçreli True Value Capital Partner’s şirketine satılmasının ardından finansal sorunlarla gündeme gelen TEMSA’nın üretime iki hafta ara vermesi ve haciz iddialarıyla gündeme gelmesi tartışmalara neden olmuştu. Konuyla ilgili TEMSA Ulaşım Araçları A.Ş.’den resmi açıklama geldi.

TEMSA’nın hisselerinin 30 Mayıs 2019’da True Value Capital Partners S.A. şirketine hukuka uygun bir şekilde devredildiği belirtilen açıklamada, “TEMSA’nın devirden sonra da tüm faaliyetleri artarak devam etmiştir. Kasım 2019 sonu itibariyle 11 aylık ihracat 104 milyon dolara ulaşmıştır. Bu süreçte şirketimizin bankalara olan borçları da kısmen ödenmeye devam etmiştir. 2020 yılında ödeme vadesi gelecek kredilerimiz için de yeniden yapılandırma talebinde bulunulmuştur.” denildi.

"Uygulanan hacizler nedeniyle üretimi durdurmak zorunda kaldık"

TEMSA Ulaşım Araçları A.Ş.’nin tüm faaliyetlerine devam etme arzusu içinde olduğu belirtilen açıklamada, “Bunun en büyük göstergesi 2020 ilk çeyreği için avansı alınmış 26 milyon dolarlık ihracat bağlantısıdır. Ancak bankaların kredilerini vadesinden önce, erken çağırması ve uygulanan hacizler nedeni ile şirketimiz faaliyetlerini mecburen durdurmak zorunda kalmıştır.

Bu sorunlarımız çözülür çözülmez, ihtiyaç halinde sermaye artışı ile de şirketimizin mali yapısı güçlendirilerek, markamızın ve çalışanlarımızın da gücüyle Ülkemizin istihdam, üretim ve ihracatına daha da büyük bir ivme ile katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Yasal süreçlerin devam ettiği bu noktada durumu bankaların anlayışla karşılamasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim