Anlık Bildirim

Tesla’dan Çin üretimi Model 3 fiyatlarına indirim geliyor

Amerikalı elektrikli otomobil şirketi Tesla, Çin'deki yeni tesisinde üretilecek Model 3 otomobillerinin fiyatında gelecek yıl yüzde 20'lik indirim yapmayı planlıyor.

Tesla’dan Çin üretimi Model 3 fiyatlarına indirim geliyor Tam Boyutta Gör

Tesla, Çin'de üretilen Model 3 otomobillerinin fiyatında indirime gitmeyi planlıyor. Bloomberg'in haberine göre şirket dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarındaki potansiyel müşterileri cezbetmek amacıyla gelecek yıl en az yüzde 20 oranında indirim yapacak.

Çin'deki yeni Tesla fabrikasında üretilecek Model 3'ler 355.800 yuan (yaklaşık 50.550 dolar) başlangıç fiyatına sahip olacak. 2020'nin ikinci yarısı itibarıyla da yüzde 20'lik indirim yapılacağı belirtiliyor. Böylelikle otomobilin fiyat etiketi 300.000 yuan'lık psikolojik sınırın altına çekilerek müşteriler için daha cazip hale getirilecek.

Tesla’dan Çin üretimi Model 3 fiyatlarına indirim geliyor Tam Boyutta Gör

Çin'de satışlar durgun

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarı olan Çin'de satışlar son birkaç aydır yavaşlamış durumda. Gidişat düzelmeyince üreticilerin pazarı hareketlendirmek için fiyatlarında indirime gitmeleri kaçınılmaz bir hal aldı. Tesla yerel bileşen kullanımını artırarak maliyetleri düşürmeye çalışıyor.

Elektrikli otomobil devi böylelikle Çin dışından daha az parça ithal edeceği için daha az ithalat vergisi ödeyecek. Bunu da Model 3 fiyatlarına indirim olarak yansıtacak. Tesla, Şangay fabrikasında deneme üretimine başladığını açıkladı. Ancak tesiste üretilen araçların müşterilere teslim edilmeye başlanıp başlanmadığı konusunda bir bilgi yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim