Anlık Bildirim

Tesla toplamda 200 bin duvar tipi batarya sattı

Pandemi dönemi ile birlikte Tesla Powerwall duvar tipi bataryalara ilgi artınca satışlar da ikiye katlandı. Firma bu sayede güneş panelleri satışlarını da arttırmayı planlıyor.

Tesla Powerwall satışları coştu Tam Boyutta Gör

Ağırlıklı olarak elektrikli araçlarla adını duyurmuş olsa da Tesla yenilenebilir enerji konusunda da kendisini oldukça geliştirdi. Çatı tipi güneş panelleri ve duvar tipi bataryalar ABD’de önemli bir kitle kazandı. Satışlar istikrarlı bir şekilde devam ediyor. 

Tesla ne kadar Powerwall sattı?

Tesla Powerwall yıllar önce firmanın evlerde alternatif bir enerji kaynağı olması açısından geliştirdiği bir batarya türüydü. Güneş panellerinden aldığı enerjiyi depolayan Powerwall enerji kesintileri esnasında veya enerji tüketiminin pik yaptığı zamanlarda devreye giriyor. Böylece elektrik faturalarını da düşürüyor. 

Tesla geçen yıl Mayıs ayında 100 bin adet Powerwall sattığını duyurmuştu. Bu Mayıs ayında ise rakam 200 bin oldu. Yani bir yılda iki kat artış sağlandı. Özellikle pandemi döneminde talep artarken güneş panellerinin sadece Powerwall ile satın alınması şartı da satışları etkiledi. 

Elon Musk yakın zamanda enerji kesintileri yaşandığı dönemlerde Powerwall bataryalarının mevcut elektrik ağına destek olabilmesini sağlayacak bir projenin hayata geçirileceğini de duyurdu. Bunun yanında 5kW sürekli ve 7kW pik enerji çıkışı verebilen Powerwall+ versiyonu da satışlara başladı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14895 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, powerwall ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim