Anlık Bildirim

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye’ye iadesine karar verildi

Arnavutluk Mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesine karar verdi. Kırmızı bültenle aranan Özer, Ağustos’ta yakalanmıştı.
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Türkiye’ye iade ediliyor Tam Boyutta Gör
Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, yatırımcılarını mağdur erederek milyarlarca dolarlık kripto para vurgunuyla kayıplara karışmıştı. Kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer, bu yıl içerisinde 30 Ağustos tarihinde Arnavutluk’ta yakalanmıştı. Şimdi ise Özer'in Türkiye'ye iadesine karar verildi.

Arnavutluk'ta 30 Ağustos'ta gözaltına alınan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Özer'in Türkiye'ye iade süreci 14 Kasım’daki duruşmada kararlaştırılacaktı ancak duruşma bugüne ertelenmişti.  Bir önceki görüşmeler ise 6, 21 Ekim, 1 ve 10 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilmişti. Elbasan Asliye Mahkemesi, 2 Eylül’de Özer hakkında tutukluluğun devamına karar vermişti. Bu karar, 14 Eylül’de Özer’in avukatlarınca temyize götürülmüştü. Dıraç Temyiz Mahkemesi ise 20 Eylül’de Özer’in tutukluluk kararını onaylamıştı.

Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesine karar verildi

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Türkiye’ye iade ediliyor Tam Boyutta Gör
Bugün düzenlenen son duruşma ile ise AA’nın aktardığına göre Arnavutluk Mahkemesi, Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesine karar verdi. Faruk Fatih Özer ve 6’sı tutuklu 21 sanık hakkında Türkiye’de de iddianame ve yargılanma süreci devam ediyor. İddianamede sanıkların işlediği çeşitli suçlardan 12 bin 164'er yıldan 40 bin 562'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutluk'taki mahkeme sürecinin ardından Özer'in Türkiye'ye iade edileceğini açıklamıştı. Ek olarak oluşturulan iddianamede işlenen suçlardan oluşan zararın 356 milyon TL olduğu belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim