Anlık Bildirim

Tidal için ücretsiz abonelik geliyor

Tidal rekabette var olabilmek adına abonelik seçenekleri arasına ücretsiz olanı da ekliyor. Ayrıca üst aboneliklerde sanatçılara doğrudan ödeme sistemi de olacak. 

Tidal ücretsiz abonelik Tam Boyutta Gör

Çevrim içi müzik hizmetleri sektörünün önemli isimlerinden Tidal bu hafta abonelik ve telif ödemesi tarafında ciddi bir değişikliğe gidiyor. Değişiklik sanatçı gruplarını da memnun edecek. 

Tidal ücretsiz abonelik

Spotify ve Apple Music tarafından egemen olunan içerik sektöründe rekabetten kopmak istemeyen Tidal çareyi ücretsiz abonelik seçeneğine buldu. Normalde belirli deneme süreleri sonrasında ücretli abonelik başlatılıyordu ancak şimdi doğrudan bir seçenek var. 

  • Ücretsiz abonelik: Bu seçenek 160kbps AAC ile sınırlı ve reklam destekli. Henüz ücretsiz planın ülkemizde olmadığını görüyoruz. 
  • HiFi planı: Premium olan plan ise şimdi HiFi olarak adlandırılmış ve 320kpbs AAC yerine CD kalitesinde kayıpsız 1411kbps FLAC desteği sunuyor. Fiyatı 10 Avro. Aile için 15 Avro, öğrenci için 5 Avro isteniyor. 
  • HiFi Plus: HiFi planı ise artık HiFi Plus şeklinde isimlendiriliyor. Hi-res MQA, Dolby Atmos, Sony 360 Audio ses destekleri var. Fiyatı 20 Avro. Aile için 30 Avro, öğrenci için 10 Avro fiyatı geçerli. 

Telif ödemesi tarafında da önemli değişiklikler var. Özellikle HiFi Plus aboneliğinde ödemenin yüzde 10’u en çok dinlediğiniz sanatçılara yönlendiriliyor. Yani bir anlamda sevdiğiniz sanatçıyı desteklemiş oluyorsunuz. Ayrıca dinleme alışkanlıklarınıza göre sanatçılara ödeme sistemi de gelecek yıl kullanıma sunulacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim