Anlık Bildirim

Titanik’i ziyaret ederken kaybolan denizaltı Logitech kontrolcüyle yönetiliyordu

Titanik gezisi sırasında bir süre önce iletişimi kesilerek kaybolan denizaltının Logitech marka bir oyun kontrolcüsüyle yönetildiği ortaya çıktı. Denizaltının neden kaybolduğu ise bilinmiyor.
Titanik ziyaretinde kaybolan denizaltı kontrolcüyle yönetiliyordu Tam Boyutta Gör
Beş kişilik bir grup, ikonik gemi Titanik'in enkazını ziyaret etmeye çalışırken iletişimin kesilmesinin ardından bir süre önce kayboldu. OceanGate tarafından yapılan açıklamada kişi başı 250 bin dolar (5,8 milyon TL) değerindeki bu turistik faaliyetin bir faciaya dönüşmemesi için tüm olanakları seferber ettiklerini bildirdi.

Kayıp denizaltı Logitech kol ile kontrol ediliyor

Titanik ziyaretinde kaybolan denizaltı kontrolcüyle yönetiliyordu Tam Boyutta Gör
Bilinenlere göre OceanGate’in 6,4 metre uzunluğundaki 5 kişilik Titan adlı denizaltı aracı yolculuğunun başlamasından 1 saat 45 dakika sonra ana araştırma gemisi Polar Prince ile iletişimi kaybetti. Şok duyurunun ardından, denizaltının alışılmadık tasarımı ve inşası boyunca gerçekleşen tam bir düzenleme eksikliği hakkında ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Denizaltının, 2010 yılında piyasaya sürülen 30 dolarlık Logitech F710 kablosuz PC oyun kolu ile kontrol edildiği gün yüzüne çıktı. Logitech F710, bir USB alıcıyla 2,4 GHz iletişim kurabiliyor.

Öte yandan kayıp denizaltı için zaman da daralıyor. ABD Sahil Güvenlik yetkilileri Salı günü yaptıkları açıklamada, Titanik enkazının bulunduğu bölgeyi ziyaret etmeye çalışırken içinde beş kişiyle birlikte kaybolan OceanGate Expeditions denizaltısının sadece 41 saat ya da daha az oksijeni kaldığını söyledi. Mevcut durum itibariyle ise mürettebatın 28 saatlik oksijjeni kaldığı tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6144 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
titanik, OceanGate ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim