Anlık Bildirim

TOFAŞ'ın dört marka için Bursa'da üreteceği K0 modelleri ilk kez sahnede

Yeni Fiat Doblo'nun üretiminin Türkiye'den kaydırılması sonucu 2025'ten itibaren Bursa'da dört marka için üretilmesi planlanan K0 kodlu yeni Scudo, Vivaro, Jumpy ve Expert modelleri görücüye çıktı.
TOFAŞ'ın Bursa'da üreteceği K0 kodlu modelleri ilk kez sahnede Tam Boyutta Gör
Stellantis Grubu; tasarım, teknoloji ve güç aktarma sistemlerini güncellediği yeni hafif ticari araç ailesini tek seferde görücüye çıkardı. Bu haber, TOFAŞ tarafından Bursa'da üretilecek olan yeni K0 kodlu modellerin de ilk kez sahneye çıkması sebebiyle Türkiye'nin otomotiv üretimi adına büyük önem taşıyor. 

Yeni modellerle ilgili detaylara geçmeden önce, yukarıdaki fotoğrafta işaretlediğimiz modellerin (Fiat Scudo, Citroen Jumpy, Peugeot Expert, Opel Vivaro) içten yanmalı motorlu ve hibrit versiyonlarının Türkiye'de üretileceğini belirtelim. Böylece TOFAŞ, dört marka için üretim yaparak bu konudaki başarısını taçlandırmış olacak. Bugün detayları açıklanan %100 elektrikli versiyonları ise İngiltere'de üretilecek.

İlk olarak Stellantis'in hafif ticari araç ailesindeki kompakt modellerle başlayalım. Fiat e-Doblo, Citroen e-Berlingo, Opel Combo Electric ve Peugeot e-Partner adı verilen modeller artık tek şarjla 330 kilometreye kadar sürüş menzili vadediyor. Bu da eski versiyonlara göre 50 km civarında bir artış anlamına geliyor. Ayrıca iç mekanda artık 10 inç bilgi-eğlence ekranı yer alıyor. Teknoloji tarafında ise 360 derece görüş sistemi ve seviye 2 otonom sürüşe imkan veren yeni sürüş asistan teknolojileri bulunuyor.

TOFAŞ'ın Bursa'da üreteceği K0 kodlu modelleri ilk kez sahnede Tam Boyutta Gör
Bursa'da üretilecek olan Citroen Jumpy, Fiat Scudo, Opel Vivaro ve Peugeot Expert modellerinin %100 elektrikli versiyonlarında da menzil artışı söz konusu. 50 kWsa'lik seçeneğin yanı sıra 75 kWsa'lik daha büyük bir batarya opsiyonuna da kavuşan modeller artık tek şarjla 350 kilometreye kadar sürüş menzili vadediyor ki bu da yine eskiye göre 45 km civarında menzil artışı demek. Bunun yanı sıra, kompakt modellerde olduğu gibi bu modellerin iç mekan tasarımı ve teknolojilerinde de güncellemeler söz konusu.

Stellantis'in büyük van modelleri Citroen e-Relay, Fiat e-Ducato, Opel Movano Electric ve Peugeot e-Boxer ise 110 kWsa'lik daha büyük batarya seçeneği sayesinde artık tek şarjla 420 kilometreye kadar mesafe kat edebiliyor. Ayrıca, bu modellerde 50 kW olan DC hızlı şarj desteğinin 150 kW'a çıkarılması en önemli yeniliklerden biri olmuş. Bu sayede %0-80 dolum bir saatten az sürede gerçekleştirilebiliyor.

Yukarıda saydığımız yeniliklerin dışında dış tasarımları da her markanın kendine ait imzası özelinde yenilenen ticari araç ailesinin dizel motorlu versiyonları da iç ve dış taraftaki aynı tasarım güncellemelerinden faydalanacak. Söz konusu modellerle ilgili teknik detayların da ilerleyen haftalarda paylaşılmasını bekliyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16107 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tofaş, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim