Anlık Bildirim

TOGG'dan yerli otomobilin batarya üretimi için yeni adım

TOGG, bugünkü paylaşımında Silk Road Temiz Enerji Çözümleri San. ve Tic. A.Ş.'yi kurduklarını duyurdu. Farasis ile kurulan ortaklıktan doğan SIRO ile TOGG'un batarya modül ve paketleri üretilecek.

TOGG'dan yerli otomobilin batarya üretimi için yeni adım Tam Boyutta Gör

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), bundan yaklaşık bir yıl önce yerli otomobilin batarya üretimi için Farasis ile birlikte çalışacaklarını açıklamıştı. Duyuruda, batarya modülü ve paketinin Türkiye'de üretileceği vurgulanmıştı.

TOGG, bugün resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada SIRO Silk Road Temiz Enerji Çözümleri San. ve Tic. A.Ş.'yi kurduklarını belirtti. Bunun mobilite ekosisteminin ülkemizdeki teknolojik dönüşümüne katkı sağlayacak stratejik bir gelişme olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Otomotiv ve otomotiv dışı uygulamalarda enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere Farasis Energy ile kurduğumuz ortaklıktan doğan SIRO, teknoloji geliştiren ve ekonomik değer yaratan önemli bir oyuncu haline gelecek."

Verilen bilgiye göre SIRO ile TOGG'un batarya modül ve paketleri üretilecek. Bunun yanı sıra Türkiye ve çevre ülkelerde enerji depolama çözümleri geliştirilecek.

Paylaşıma baktığımızda yerli otomobilin batarya paketinde yüksek nikel oranlı kese tipi hücreler kullanılacağını görüyoruz. Hızlı şarj ile 30 dakikanın altında yüzde 80'e kadar dolum ile 300 km ve 500 km devamlı sürüş menzil seçenekleri de vadedilen özellikler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11445 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
TOGG, yerli otomobil ve batarya
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim