Anlık Bildirim

TOGG, kendi şarj istasyonu ağını kurmak için lisans aldı

Gemlik tesisinde deneme üretimine hazırlanan TOGG, elektrikli araçlar için büyük önem arz eden şarj istasyonları için de düğmeye bastı ve Trugo Charging markasıyla EPDK'dan işletmeci lisansı aldı.

TOGG, kendi şarj istasyonu ağını kurmak için lisans aldı Tam Boyutta Gör

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), bir yandan ilk modeli olan C-SUV'un seri üretimine hazırlanırken diğer yandan kendi şarj istasyonu ağını kurma konusunda adımlar atıyor. Şirketin Trugo markasıyla EPDK'ya yaptığı şarj ağı işletmeci lisansı başvurusuna onay verildi.

Şirketten yapılan açıklamada, Trugo Charging ile 81 ili kapsayan şarj istasyonu ağında 180 kW üzeri cihazlarla tüm elektrikli araç kullanıcılarına kesintisiz hizmet verileceği belirtildi. Trugo’nun şarj cihazlarıyla ortalama bir bataryanın doluluk oranının 25 dakika içinde yüzde 80’e ulaşması hedefleniyor.

TOGG C-SUV'un önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. Bu kapsamda Trugo ile önümüzdeki yılın ortasına kadar 81 ildeki 600'den fazla lokasyonda toplam 2 bin soketi olan 1000 adet hızlı şarj cihazının kurulumu yapılacak. Şarj noktalarının trafik yoğunluğuna bağlı olarak 25 veya 50 kilometre aralıklarla konumlandırılması planlanıyor.

TOGG, kendi şarj istasyonu ağını kurmak için lisans aldı Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim