Anlık Bildirim

Bakan Varank, TOGG'un seri üretimi ve yurt dışına satışı için tarih verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobilin 2022 sonunda seri üretimine başlanacağını ve 2024-2025 yıllarında yurt dışına satışların başlayacağını açıkladı.

TOGG'un seri üretimi ve yurt dışına satışı için tarih açıklandı Tam Boyutta Gör

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Gemlik’teki yerli otomobil üretim tesisini ziyaret etti.  Burada açıklamalar yapan Bakan Varank, yerli arabanın ne zaman seri üretimden çıkacağını ve ne zaman yurt dışına satışların başlayacağını açıkladı.

Yerli otomobilin seri üretim tarihi

Bakan Varank, seri üretim tarihiyle ilgili olarak, “Söz verdiğimiz şekilde 2022 yılının sonunda araçlarımızı seri üretim bandından indirmiş olacağız.” dedi.

Yerli otomobilin yurt dışına satış tarihi

Bakan Varank TOGG’un yurt dışına satış tarihi hakkında, “İnşallah 2024-2025 yılında dünyaya satacağız.” dedi.

TOGG'un seri üretimi ve yurt dışına satışı için tarih açıklandı Tam Boyutta Gör

Fabrika kurulumunun planlandığı şekilde ilerlediğini belirten TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, “Önümüzdeki senenin Mayıs, Haziran’ına kadar ekipmanlar yerleştirilecek. Ondan sonraki dönemlerde de adım adım her imalat sisteminde neler gerekiyorsa sırasıyla ve layıkıyla yapılacak. 2022 sonunda da seri üretime hazır olacak.” diye konuştu.

TOGG inşaatında 1600’ün üzerinde personel görev alıyor. Bakan Varank’ın incelemelerde bulunduğu boya binasında 2 bin 500 ton demir bağlantısı yapıldı, 22 bin metreküp beton döküldü, 138 adet çelik kolon dikildi ve 11 bin ton çelik imalatı tamamlandı. Bunun yanı sıra gövde üretim binası, montaj binası, enerji binası, su işleme tesisi, batarya binası, giriş binası ile arıtma binasının demir bağlantıları, beton dökümleri, bodrum perde imalatları, kolon montajları, çelik imalatları, çatı-cephe sandviç panel montajları devam ediyor. Fabrikanın alt yapısı için de 535 metre yağmur suyu, 2 bin 450 metre atık su hattı inşa edildi. 623 metre menfez imalatı tamamlandı. 2 bin metre çevre duvarı imalatı bitirildi. 11 bin metreküp kazı, 82 bin metreküp dolgu yapıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
29430 kez okundu.
86 kişi, toplam 91 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, TOGG
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim