Anlık Bildirim

TOGG, yerli otomobilde 1 yıl boyunca yapılan çalışmaları paylaştı

27 Aralık 2019'da SUV ve Sedan olmak üzere iki farklı yerli otomobil prototipiyle karşımıza çıkan TOGG, aradan geçen 1 yıllık süreçte tamamlanan çalışmaları ve gelinen aşamayı paylaştı.

TOGG, yerli otomobilde 1 yıl boyunca yapılan çalışmaları paylaştı Tam Boyutta Gör

Yerli otomobil markamız TOGG'un C-SUV ve Sedan modellere ait prototipler üzerindeki örtüyü kaldırmasının üzerinden tam 1 yıl geçti. TOGG da bu kapsamda yerli otomobilde bu 1 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları paylaştı.

Yerli otomobilin hayati organlarından biri olan batarya için Farasis ile iş birliği yapıldığını ve batarya modülünün Türkiye'de üretilmesi için çalışmalara başlandığını zaten biliyorduk. Bugün yapılan açıklamada yerli otomobilin altyapısını oluşturacak doğuştan elektrikli platformun hangi aşamada olduğuyla ilgili bilgi paylaşımı da yapıldı. TOGG, bu konuyla ilgili maddeleri şöyle sıraladı:

  • Teknik özellikler ve donanım listesi tamamlandı
  • Elektrik mimarisi, batarya ve güç aktarma organları tasarımı tamamlandı
  • Sanal paketleme, ergonomi, performans ve güvenlik simülasyonları tamamlandı
  • Sanal ve fiziksel prototipler oluşturuldu
  • İleri sürücü destek sistemleri ve Bağlantılılık mimarisi oluşturuldu

TOGG'un paylaşımında yerli otomobille ilgili stil tasarımı konusunda yapılan çalışmalardan da bahsedildi. Bu kapsamda tasarım ve mühendislik entegrasyonunun yüzde 90 oranında tamamlandığı, iç ve dış renk kombinasyonları ile desen ve malzeme seçimlerinin tamamlandığı, C-SUV modeli için 32 ülkede tasarım tescili alındığı ifade edildi. Ayrıca TOGG Bilişim Vadisi ofisinde tasarım stüdyosu kurulmaya başlandığı belirtildi.

Peki 18 Temmuz 2020 tarihinde inşaatına başlanan TOGG fabrikası ne aşamada? Yapılan açıklamada, aradan geçen süreçte zemin güçlendirme kolonu üretiminde 24.400 adede ulaşıldığı belirtildi. Enerji, Boya, Gövde Binaları zemin güçlendirmesi tamamlandı ve beton dökümüne başlandı. Ayrıca üretim hatları için makine teçhizat alımına da başlandı.

Türkiye'nin Otomobili projesi kapsamında üretilecek ilk model yüzde 100 elektrikli bir C-SUV olacak. Söz konusu modelin 2022'nin sonlarına doğru banttan inmesi planlanıyor. TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin piyasaya sürüleceği dönemde iç pazarda daha çok içten yanmalı muadilleriyle rekabet edeceği için fiyatının da buna göre belirleneceğinin altını çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10500 kez okundu.
77 kişi, toplam 83 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, TOGG ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim