Anlık Bildirim

Toyota Corolla Cross'un Japonya versiyonu farklı yüzüyle tanıtıldı

Toyota, geçen yıl global versiyonunu tanıttığı Corolla Cross'u Japonya'da farklı bir tasarımla gösterdi. Değişikliklerin ön bölümde yoğunlaştığı Corolla Cross'un tasarımı ve özellikleri haberimizde:

toyota corolla cross ön tasarım Tam Boyutta Gör

Global / Japonya

Hatırlanacak olursa Toyota, popüler modeli Corolla'nın ismini SUV dünyasıyla buluşturan Corolla Cross modelini geçtiğimiz yıl tanıtmıştı. Şirket şimdi de Corolla Cross'un Japonya'da satılacak versiyonunu çıkardı. Otomobilin tasarımı diğer versiyona göre biraz değişik.

Corolla Cross özellikleriyle neler sunuyor?

Toyota Corolla Cross'un global versiyonuyla Japonya versiyonu arasındaki fark en çok ön bölümde göze çarpıyor. Panjur tasarımının tamamen değiştiğini görüyoruz. İlk olarak şirketin Corolla modellerinde (sedan, hatchback, station) kullandığı ön logoyu Corolla Cross'a da uyguladığı dikkat çekiyor. Logonun hemen üzerinde hava girişi görünümü veren ince ve siyah bir panel bulunuyor.

İki modelin farları şekil olarak benzese de ünitelerdeki ışık imzasının farklı olduğu görülüyor. Japonya'daki versiyonun üst paketlerinde full LED farlar ve dinamik sinyaller mevcut. Tamamen değişen ön tamponda ise kalın bir çerçeveyle sarılı geniş bir panjur ve kenarlara eklenen yuvarlak sis lambaları yer alıyor. Yandan bakıldığında jant tasarımları dışında iki versiyonun görünümü aynı. Arkada ise stoplar ve tampon kısmında değişiklik yapılmış.

toyota corolla cross arka tasarım Tam Boyutta Gör

Global / Japonya

İç mekanda Toyota Corolla Cross'un global versiyonundan aşina olduğumuz bir görüntü hakim. 7 inç dijital gösterge ekranı ile 8 inç dokunmatik ekrana ve Android Auto ve Apple CarPlay desteğine sahip multimedya sistemi bu alandaki özelliklerden. Kabini daha ferah hale getiren panoramik cam tavana da sahip olan Corolla Cross'un bagaj hacmi de 487 litreye kadar ulaşıyor, yani global versiyonla aynı.

Corolla Cross'un Japonya versiyonu 138 beygir güç ve 170 Nm tork üreten 2ZR-FAE 1.8 litre dört silindirli atmosferik motorun hafifçe elden geçirilmiş versiyonunu kullanıyor. Üretilen güç ve tork ön tekerleklere CVT (Super CVT-i) şanzımanla aktarılıyor. Ayrıca 1.8 litre ünite ve iki elektrik motorunu kombinleyen 121 beygirlik hibrit sistem de mevcut.

toyota corolla cross iç tasarım Tam Boyutta Gör

Aracın hibrit versiyonunda önden çekişin yanı sıra E-Four adı verilen elektrikli dört tekerlekten çekiş sistemi de opsiyon olarak tercih edilebiliyor. Corolla Cross'un önden çekişli versiyonunda torsiyon çubuğu kullanılırken dört tekerlekten çekişli versiyonda çift salıncaklı arka süspansiyon (önde McPherson) bulunuyor.

Corolla Cross Japonya'daki başlangıç fiyatı 1,999,000 Japon yeni (153.636 TL) olacak. En üst versiyonun fiyatıysa 3,199,000 Japon yeni (245.863 TL) olarak açıklandı. Toyota, Corolla Cross için kendi evinde aylık 4,400 adet satış hedefliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16484 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, toyota ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim