Anlık Bildirim

Toyota GRMN Yaris tanıtıldı: Sadece 500 adet üretilecek

Yaris GR'ın üzerine yapılan çeşitli iyileştirmelerle gelen GRMN Yaris, pist veya ralli paketiyle tercih edilebilecek. Ayrıca motoru da standart Yaris GR'a göre 20 Nm daha fazla tork üretiyor.

Toyota GRMN Yaris tanıtıldı: Sadece 500 adet üretilecek Tam Boyutta Gör

Toyota, Tokyo Otomobil Fuarı'nda GR Yaris'in yeni bir versiyonunu tanıttı. 2022 Toyota GRMN Yaris olarak adlandırılan yeni hot hatch'in üretimi 500 adetle sınırlı olacak ve tüm örnekler sadece Japonya'da satılacak.

Standart GR Yaris üzerine yapılan çeşitli güncellemelerle gelen GRMN Yaris, ayrıca pist veya ralli paketlerinden biriyle de tercih edilebiliyor. Tüm GRMN Yaris modellerinde standart versiyona göre daha kısa orana sahip 6 ileri manuel şanzıman görev yapıyor.

Ağırlık nedeniyle arka koltukların çıkarıldığı aracın ön bölümünde yeni Recaro çanak koltuklar kullanılmış. Her iki pakette de karbon fiber motor kaputuyla gelen hot hatch'teki punta kaynak sayısı da GR Yaris'e göre 545 artırılmış. Bu sayede gövde sertliği iyileştirilmiş.

Toyota GRMN Yaris tanıtıldı: Sadece 500 adet üretilecek Tam Boyutta Gör

GRMN Yaris'in kaputu altında 272 beygir güç ve 390 Nm tork üreten 1.6 litre üç silindirli turbo ünite görev yapıyor. Bu da GR Yaris'e göre 20 Nm tork artışı anlamına geliyor. GRMN Yaris'te ayrıca ön ve arka mekanik sınırlı kaydırmalı diferansiyel bulunuyor. Standart modelde Torsen diferansiyeller bulunuyordu.

Pist paketiyle gelen güncellemeler arasında 18 inç BBS jantlar, daha büyük frenler, Bilstein ayarlanabilir amortisörler, karbon fiber arka kanat, marşpiyel ekleri ve yeni ön lip bulunuyor. Toyota'ya göre bu paket, aracı GR Yaris'e göre 20 kg hafifletiyor.

Ralli paketinde ise yeni Toyota amortisörleri ve denge çubukları, gövde altı koruma seti ve bir roll bar devreye giriyor. Bu paketin sağladığı ağırlık kaybı da 30 kg olarak açıklanıyor.

2022 Toyota GRMN Yaris'in başlangıç fiyatı 7.137.000 yen yani güncel kurla 64 bin dolar civarında. Bu fiyat ralli paketiyle 73 bin dolara, pist paketiyle 74 bin dolara kadar çıkıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10564 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yarış, toyota ve
4 etiket daha Japonya hatchback grmn Galeri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim