Anlık Bildirim

Trendyol 16,5 milyar dolar değerlemeye ulaşarak Türkiye'nin ilk 'decacorn'u oldu

30 milyonu aşkın müşterisi bulunan Trendyol, yeni yatırım turunda 1,5 milyar dolar yatırım aldığını ve 16,5 milyar dolar değerlemeye ulaştığını açıkladı.

Trendyol, Türkiye'nin ilk 'decacorn'u oldu Tam Boyutta Gör

Trendyol, son olarak 1,5 milyar dolarlık yeni yatırım aldığını ve değerlemesini 16,5 milyar dolara çıkardığını duyurdu. Çoğunluk hissesinin Aliexpress’in sahibi Alibaba’nın sahip olduğu Trendyol son yıllarda büyük gelişme yakaladı. Şirketin değerlemesi hakkında uzun zamandır ilk kez bilgi paylaşıldı.

Decacorn nedir?

Değeri 1 milyar doları geçen şirketler için ‘unicorn’, değeri 10 milyar doları geçen şirketler için ‘decacorn’ tanımı kullanılıyor. Trendyol 16,5 milyar değerleme ile Türkiye’nin ilk ‘decacorn’ teknoloji şirketi oldu.

Yatırım turuna kimler katıldı?

Yeni yatırım turu; Amerika'nın önde gelen yatırım fonlarından General Atlantic ve dünyanın en büyük teknoloji yatırımcılarından SoftBank Investment Advisers yönetimindeki SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşti. Berlin merkezli Princeville Capital, ADQ (BAE) ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) de yatırım turuna katıldı.

Yatırım nerelerde kullanılacak?

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, aldıkları yatırımın nerelerde kullanılacağı hakkında şunları söyledi:

“Aldığımız yeni yatırımı değer yaratacak teknolojiler geliştirmek, müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak lojistik ve teknolojik altyapı yatırımları yapmak, esnaf ve KOBİ'lerimizi dijitalleştirmek, Türk ürünlerinin e-ihracatını ve ülkemize döviz girişini artırmak için kullanacağız.”

Trendyol Kurucusu Demet Mutlu, Trendyol’un müşteri sayısının 30 milyonu aştığını açıkladı. Yazılım, pazarlama, kargo dağıtımı, paketleme, müşteri hizmetleri gibi farklı sektörler de dahil olmak üzere doğrudan ve dolaylı olarak 1,1 milyon kişilik istihdam katkısı yaptıklarını, 2023’te bu sayıyı 2,4 milyon kişiye çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8543 kez okundu.
41 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, trendyol ve
2 etiket daha decacorn Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim