Anlık Bildirim

TSMC 2023'te Japonya'da çip fabrikası açıyor

TSMC(Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.), Sony'yi tedarik etmek için 2023'te Japonya çip fabrikasını açıyor. Tayvanlı şirket, gereken tesisin boyutu ve yeri için karar verme aşamasında.

TSMC Japonya'da Sony için çip tedariği sağlaması amacıyla bir fabrika açıyor. Tesise ilk çip üretim hattı 2023'ün ilk döneminde konulacak.

Batı Japonya'daki Kyushu adasındaki Kumamoto'da planlanan tesis, iki alanda çip tedariği sağlayacak. Dünyanın önde gelen yonga üreticisi TSMC'nin yönetim kurulunun, mevcut çeyrekte yatırıma kesin olarak karar vermesi bekleniyor.

Her iki kısımda üretime başladığında bu yeni tesis, otomotiv ve tüketici elektroniği gibi alanlarda ihtiyaç duyulan görüntü işleme çipleri ve micro kontrolcüler üretecek. Tesis aylık 40.000 adet çip üretim kapasitesine sahip olacak ve 28 nanometre üretim teknolojisini kullanacak. Fabrika esasen Sony'nin görüntü sensörlerini üretmek için kullanılacak.

Bu iş birliği sayesinde Japonya'nın en büyük çip müşterisi olan Sony özelleştirilmiş çipler ürettirebilecek, maliyet tasarrufu sağlayabilecek ve Japon hükümeti üzerinde daha çok insiyatif kullanabilecek.

TSMC Japonya'da çip fabrikası açıyor, işte detaylar. Tam Boyutta Gör

12 milyar dolara yaklaşan bir yatırım

TSMC'nin Japonya yatırımı yaklaşık 12 milyar dolar değerinde olacak ki bu da TSMC'nin Arizona'da kuracağı tesisten çok daha küçük bir tutara denk geliyor.

TSMC ayrıca Apple, Google ve Facebook'un çip taleplerini karşılayabilmek adına Nanjing, Çin'de olan üretim tesisinide genişletecek.

TSMC'nin global olarak bıraktığı bu üretim ayak izi onun rekabette öne geçmesini sağlıyor ancak TSMC'nin kurucusu ve çip endüstrisinin godfather'ı olarak bilinen Morris Chang, bu operasyonların ve yaygınlığın maliyetleri arttırabilecek bir unsur olduğunu ve verimliliği azaltabileceğini söylüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim