Anlık Bildirim

TSMC, ABD baskısı altında

Tayvanlı TSMC dökümcüsünün Çin’deki tesislerine yapmayı planladığı milyar dolarlık yeni yatırımlar ABD engeline takıldı. TSMC büyük bir baskı altına alınıyor.

TSMC Çin tesisleri Tam Boyutta Gör

Küresel çip krizi baskısını sürdürürken yonga dökümcülerinin de yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Yatırım imkânı çok geniş olsa da küresel güçlerin çizdiği çizgiler sınır haline geliyor. 

TSMC radara takıldı

Yonga dökümcülerinin yatırım planları çok geniş olsa da global çapta büyük bir etkiye sahip ABD düzenlemelerini göze almak zorundalar. Yonga üretiminde bir numara olmak isteyen ABD sınırları içerisinde pek çok dev tesis inşaatına başlandı. 

Samsung ve TSMC ülkede neredeyse 40 milyar dolara yakın bir yatırım planı ile yeni tesisler hayata geçirmeye başladı. Haliyle bunun karşılığında büyük teşvikler ve vergi muafiyetleri elde ediliyor. 

Bununla birlikte TSMC’nin Çin’de yapacağı yatırım ABD engeline takıldı. Şangay ve Nanjing şehirlerinde işlettiği iki döküm tesisini genişletmek isteyen TSMC’ye ABD tarafından baskı uygulanıyor. Bunun üzerine dev şirket yatırım planlarını yeniden gözden geçirecek. 

Baskı ABD hükümetinden mi geldi yoksa müşterisi olan ABD’li şirketlerden mi bilinmiyor ancak söz konusu ambargo olunca ABD şirketleri de ilişkisini kesebiliyor. Kısaca Çin yonga üretiminde bir süre daha saha dışında kalacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim