Anlık Bildirim

Türk Telekom CEO'sundan 5G açıklaması: "Yerlilik oranı yüksek 5G'ye geçmek daha anlamlı"

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, 5G ihalesi hakkında açıklamalarda bulundu. İhalenin, 5G'de yerlilik oranının daha yüksek olduğu bir zaman yapılmasının daha iyi olacağını söyledi.
Türk Telekom CEO'sundan 5G açıklaması Tam Boyutta Gör
İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’ne (MWC 2024) katılan Türk Telekom, burada yerli teknolojilerini sergiliyor. Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal, fuarda 5G hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, 5G ihalesi hakkında düzenleyici kuruluşlarla yapılan görüşmelerde ihalenin 5G'de yerlilik oranın daha yüksek olduğu bir zamana kaydırılmasının daha iyi olacağı yönünde görüş bildirdiklerini duyurdu.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“2024 yılı için bir ihale takvimi henüz açıklanmadı fakat zaman zaman 2024 yılında 5G ile ilgili çalışmalar yapılacağına dair birtakım söylemler içerisinde oldu Bakanlık. Bizim buradaki beklentimiz hem ihale modeline ilişkin. Birçok model var dünyada, Türkiye'de hangi modelin daha iyi olduğuna dair biz görüşlerimizi paylaştık düzenleyici kuruluşla. Teknolojide dışa bağımlılık konusunda bağımlılığımızı biraz daha hafiflettiğimiz, yerliliğimizin ön plana çıktığı bir süreç olmalı. Bireysel değil, daha endüstriyel bir 5G kullanımının daha çok işte göze çarptığı bir dünyada, yerlilik oranının daha yüksek olduğu bir zamana doğru bunu kaydırmanın Türkiye açısından daha iyi olacağını düşünüyoruz. Yerlilik oranı yüksek bir 5G'ye geçmek daha anlamlı."

MWC 2024'te yerli endüstriyel 5G şebekesi tanıtıldı

Türk Telekom, MWC 2024'te Türkiye’nin ilk yerli ve milli endüstriyel 5G mobil şebekesini ve Endüstri 4.0 uygulamalarını tanıttı. Ankara OSTİM'de yer alan PROTA Teknoloji Üretim Atölyesi’nde yerli ve milli endüstriyel 5G mobil şebekesi kullanıma sunuldu. Türk Telekom, bu proje ile OSTİM ekosistemindeki 6 bin 500 firmaya üretimde verimliliği, esnekliği ve kaliteyi artırmayı hedefleyen Endüstri 4.0 uygulamalarını deneyimleterek sanayide dijitalleşme sürecine yeni bir vizyon kazandırmayı amaçlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5851 kez okundu.
37 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
türk telekom, 5g ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim