
İş birliğinin TurkNet kullanıcılarına avantajı ne olacak?
PUBG Mobile, Honor of Kings ve Call of Duty Mobile gibi dünya çapında milyonlarca oyuncuya sahip oyunların arkasındaki Tencent Games ile yapılan özel peering (doğrudan bağlantı) anlaşması sayesinde TurkNet kullanıcıları, Tencent sunucularına doğrudan erişim sağlıyor. Bu sayede oyun paketlerinin izlediği rota kısaltılarak routing gecikmesi minimuma indiriliyor ve oyun sunucularına erişim süresi anlamına gelen RTT (Round Trip Time) önemli ölçüde düşürülüyor. Sonuç olarak, TurkNet kullanıcıları daha düşük ping ile daha akıcı, takılma ve gecikme yaşanmayan bir oyun deneyimi yaşayacak.
TurkNet’in bu iş birliği sadece Tencent Games ile sınırlı değil. Şirket, Netflix, Steam, Google, Amazon, Microsoft ve Meta gibi global içerik ve hizmet sağlayıcılarla da doğrudan bağlantı (interconnect/peering) anlaşmaları yürütüyor. Bu anlaşmalar sayesinde kullanıcı verileri, Türkiye'den bu platformlara daha kısa ve daha az yoğun rotalardan yönlendiriliyor. Bu da daha yüksek bağlantı hızı, daha düşük gecikme süresi ve kararlı bir internet deneyimi anlamına geliyor. Bu platformlarda kullanıcı verileri daha kısa rotalardan, daha az tıkanıklıkla ve minimum gecikmeyle hedefe ulaşıyor. Özellikle video akışı, bulut hizmetleri ve dijital oyun platformları gibi bant genişliği yoğun servislerde kullanıcı büyük avantaj elde ediyor.
TurkNet, daha iyi bir internet için teknik geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Bu çalışmaların meyvesi olarak çeşitli hız ölçüm platformlarında birincilik elde ettiğini görüyoruz. Steam'in raporuna göre Türkiye genelinde ortalama indirme hızı 44,9 Mbps iken TurkNet kullanıcıları ortalama 81,7 Mbps hız elde ediyor. Hız testi ölçüm platformu nPerf'in raporunagöreTurkNet; 165 Mbps ile “En Hızlı İndirme”, 123.7 Mbps ile “En İyi Yükleme”, 17,1 ms ile “En Düşük Gecikme Süresi” ve %75,1 ile “En İyi Webde Gezinme Deneyimi” sunuyor. Speedtest'e raporlarında da TurkNet, çok uzun zamandır birinci sırada yer alma başarısı gösterdi.
*Bu içerik sponsorlu iş birliği içermektedir.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:


ulan hiç mi herhangi bir rezervi olmaz bir ülkenin ya Yüzde 93’ü maden sahası olan il “TEMA Vakfı'nın 2019 yılından bu yana sürdürdüğü ruhsat haritası çalışmaları kapsamında, 29 ilde altın, gümüş, kömür ve bakır gibi IV. Grup maden ruhsatlarının yoğunluğu incelendi. 29 ilin yüzölçümünün ortalama %67'sinin bu madenlere ruhsatlandırılmış durumda. Gümüşhane'nin %93'ü, Kütahya'nın ise %92'si IV. Grup madencilik ruhsatlarıyla kaplanmış. Yaptığımız çalışmada sadece IV. Grup maden faaliyetlerine baktık. Bu oranlara kum, mermer, taş ocakları dahil değil.” https://gazeteoksijen.com/turkiye/1985den-beri-30-kez-degistirildi-en-tehlikeli-maden-kanunu-teklifi-tbmmde-gorusulecek-244899 Maden çıkartacağız diye, özellikle kömür, Memleketin 4 1 tarafı yıllardır talan edilmekte. İnsanlar üretimden ve yaşam alanlarından koparılmakta. Güncel durum: https://www.gazetepencere.com/gundem/ankarada-zeytinleri-icin-nobet-tutan-koyluler-aclik-grevi-karari-aldi-665635h
anasını satayım dünyadaki bütün rezervler bizim toprakları es geçmiş ulan hiç mi herhangi bir rezervi olmaz bir ülkenin ya