Anlık Bildirim

Turkcell 5,5G'yi test etti: 10 gigabit hıza ulaşıldı

Turkcell, 5G'nin daha hızlı versiyonu olan 5.5G teknolojisini test etti. Huawei ile birlikte yapılan testte saniyede 10 gigabit hızın üzerine çıkıldı.             

Turkcell 5,5G'yi test etti: 10 gigabit hıza ulaşıldı Tam Boyutta Gör

Dünya genelinde çok sayıda ülkede 5G teknolojisi kullanıma sunulurken Türkiye’de henüz 5G teknolojisine geçiş yapamadık. Çin, bir adım öteye geçerek 5G’nin daha gelişmiş versiyonu olan 5.5G (5G Advanced) teknolojisi kullanıma sunuldu. Turkcell, 5G test laboratuvarında Huawei ile birlikte 5.5G teknolojisini test etti.

Saniyede 10 Gigabit Download

Turkcell; kablosuz haberleşme teknolojilerinin standardını belirleyen uluslararası kuruluş 3GPP’nin en yeni sürümü 5.5G (5G Advanced) teknolojisini kullanarak Huawei ile birlikte 5G test laboratuvarında gerçekleştirdiği testte saniyede 10 Gigabit veri indirme hızını aştı.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, “Turkcell'in bu alandaki testleri, sadece ‘5G Advanced’ olarak da adlandırılan 5.5G teknolojisi bakımından değil, gelecek 6G çağına hazırlık açısından da önem taşıyor. Turkcell'in 5.5G teknolojisi testi, Türkiye'nin dijital dönüşümüne önemli bir katkı sağlarken, Turkcell’in teknolojik liderliği ile gelecek ve inovasyon odaklı yaklaşımını bir kez daha vurguluyor. Turkcell, müşterilerine sadece bugünün değil aynı zamanda geleceğin teknolojilerini de sunmaya devam ederek Türkiye'nin lider telekomünikasyon operatörü olma misyonunu sürdürüyor. Türkiye’nin dijitalleşmesine ivme kazandırmak için yenilikçi teknolojilere yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

5.5G teknolojisinin, önümüzdeki yıllarda daha yüksek hız ve düşük gecikmeyle veri akışı sağlayarak hayatın her alanında kolaylıklar sağlaması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5720 kez okundu.
34 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
5G Advanced, turkcell ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim