Anlık Bildirim

Turkcell'in 2021 ikinci çeyrek finansal sonuçları açıklandı

Turkcell, 2021'in ikinci çeyreğinde konsolide bazda toplam gelirlerinde büyüme elde etti. Yılın ilk 6 ayında 1 milyonun üzerinde yeni müşteri kazandı.

Turkcell'in 2021 ikinci çeyrek finansal sonuçları Tam Boyutta Gör

Turkcell, 2021’in ikinci çeyrek finansal sonuçlarını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre Turkcell yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,5 artışla 8,5 milyar TL gelir elde etti. Yılın ilk 6 ayında ise yüzde 20,6 oranında büyüme elde ederek 16,3 milyon TL ciroya ulaştı. Yılın ilk 6 ayında 1,3 milyon yeni müşteri kazandı.

Şirketin FAVÖK’ü yüzde 23,5 artışla 8,5 milyar TL’ye ulaştı. ikinci çeyrek net karı da yüzde 31 artarak 1,1 milyar TL olarak belirlendi.

BiP, TV+, fizy gibi Turkcell servislerinin gelirleri yıldan yıla yüzde 32 artarak 404 milyon TL’ye yükseldi. Paycell’in aktif kullanıcı sayısı 5,5 milyonu aştı. Mobil ödeme hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 2 katına 418 milyon TL oldu. Paycell gelirleri bu çeyrekte yıllık bazda yüzde 78 büyüdü.

Turkcell’in kurumsal müşterileri için veri merkezi, bulut teknolojileri, siber güvenlik ve nesnelerin interneti gibi geniş bir yelpazede hizmetler sunduğu Dijital İş Servisleri’nin geliri de bu çeyrekte yıllık bazda yüzde 22 artarak 618 milyon TL oldu. Turkcell bünyesindeki Dijital İş Servisleri, ikinci çeyrek sonu itibarıyla kurulduğu günden bugüne kadar 1.792 adet projeyi hayata geçirdi. 2021’in ikinci çeyreğinden sonra gelire dönüşecek bu projelerin kontrat değeri (backlog) ise 917 milyon TL olarak gerçekleşti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim