Anlık Bildirim

Türkiye'ye yatırım yapmaktan vazgeçen Volkswagen, Slovakya'yı seçti

Kısa süre önce Automobilwoche'ye özel açıklamalarda bulunan Volkswagen CEO'su Herbert Diess, Türkiye'de yeni bir fabrika yatırımı yapmak yerine Slovakya'daki fabrikayı güçlendireceklerini belirtti.

Türkiye'ye yatırım yapmaktan vazgeçen Volkswagen, Slovakya'yı seçti

Deyim yerindeyse yılan hikayesine dönen Volkswagen'in Türkiye yatırımıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Volkswagen CEO'su Herbert Diess, Automobilwoche'ye yaptığı açıklamada Türkiye yerine Slovakya'ya yatırım yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Herbest Diess'in açıklamasına göre Volkswagen, Türkiye'de sıfırdan bir fabrika kurmak yerine Slovakya'da var olan fabrikasına yatırım yaparak buradaki üretim kapasitesini artıracak. Pandemi sürecinde talebin düşmesiyle kapasite artırımı konusunu yeniden değerlendirdiklerini belirten Diess, Slovakya'daki fabrikayı güçlendirmenin kendileri için yeterli olacağını belirtti.

Diess, verdiği demeçte Slovakya'ya yapacakları yatırım miktarını açıklamadı. Fakat Automobilwoche'ye göre bu değer 1 milyar euro civarında.

Türkiye'ye yatırım yapmaktan vazgeçen Volkswagen, Slovakya'yı seçti Tam Boyutta Gör

Volkswagen CEO'su, Slovakya'ya yatırım yapmanın maliyet konusunda Türkiye'ye kıyasla herhangi bir dezavantaj oluşturmadığını belirtti. Bunun yanında, Türkiye'de kurulacak yeni bir fabrika ile buradaki pazarı daha iyi geliştiremeyecek olmalarının dezavantaj olarak kalmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Volkswagen geçtiğimiz yıllarda yeni fabrika yatırımı için Türkiye'yi seçtiğini duyurmuş, hatta bunun için şirket bile kurmuştu. Fakat Suriye'ye yönelik operasyonları gerekçe göstererek yatırımı erteleme kararı almıştı. Aradan geçen uzun süreçte olay yılan hikayesine dönmüştü. Yapılan bu açıklamalara göre yatırım kararı netleşmiş görünüyor.

Türkiye'de kurulacak Volkswagen fabrikasında Passat ve Superb modellerinin üretilmesi planlanıyordu. Yeni kararla birlikte bu modeller Bratislava'daki fabrikaya eklenecek yeni bantlarda üretilecek. Söz konusu fabrikada halihazırda grubun pek çok modeli üretiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
52707 kez okundu.
112 kişi, toplam 122 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, Volkswagen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim