Anlık Bildirim

Twitter ödüllü açık bulma programı başlatıyor

Twitter’ın en çok eleştirilen konularından birisi resim kırpma algoritması herkesin erişimine açılıyor. Algoritmada risk tespit edenler ödül havuzundan pay alacak.

Twitter hack programı Tam Boyutta Gör

Zaman zaman dev internet platformlarının potansiyel açıkları ve zaafiyetleri bulması için ödüllü programlar düzenlediğini duyuyoruz. Bu kez Twitter önemli bir teknolojisini yazılımcıların dikkatine sunuyor. 

Twitter ödül dağıtacak

Twitter’ın en çok tartışılan teknolojilerinden birisi şüphesiz resim kırpma algoritması. Tam boy yüklenen resimleri belirli yapay zekâ algoritmalarına göre kırpan Twitter, akış sayfasında daha küçük boyutunu gösteriyor ve böylece veriden tasarruf etmiş oluyor. 

Ne var ki yapay zekâ algoritmalarının art niyetli davrandığı ve hatta ten rengi daha koyu olana değil de açık olana odaklanarak kırpma yaptığı şikayetleri dile getirilmişti. Şimdi Twitter kırpma algoritmasının kodlarını herkese açıyor. 

Sektörün ilk algoritma odaklı ödül programı olduğu ifade edilen yeni programda fotoğraf kırpma aracının doğurabileceği potansiyel zararların araştırılması isteniyor. Yazılımcıların bulduğu tehlikelere göre 3500$ seviyesine kadar ödül verilecek. Böylece Twitter da algoritmanın neresine müdahale etmesi gerektiğini görmüş olacak. Yani bir kazan-kazan durumu söz konusu. 8 Ağustos tarihindeki DEF CON AI Village etkinliğinde gerçekleşecek olan programın detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim