Anlık Bildirim

UKOME, İBB'nin Uber benzeri taksi projesini kabul etmedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz haftalarda duyurduğu, belediyenin sahibi olacağı 5 bin yeni taksinin kiralama modeliyle hizmete sunulmasına yönelik teklif UKOME tarafından reddedildi.

UKOME, İBB'nin Uber benzeri taksi projesini kabul etmedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz haftalarda duyurduğu, belediye tarafından kiraya verilecek 5 bin yeni taksi plakasına ilişkin proje bugün UKOME’de (Ulaştırma Koordinasyon Merkezi) görüşüldü.

Yeni taksi düzenini hayata geçirmek için atılan bu ilk adımdan olumlu karar çıkmadı. İBB’nin 5 bin taksi kiralama teklifi UKOME kararıyla kabul edilmeyerek, komisyona havale edildi. Toplantıya oy hakkı bulunan İBB’den 11, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından 16 üyenin yanı sıra çok sayıda gözlemci katıldı. Teklif UKOME tarafından onaylansaydı, yeni düzen İBB meclisine gelecekti.

İBB’nin yeni taksi modeli, belediyenin sahibi olacağı 5 bin yeni taksinin kiralama modeliyle hizmet vermesi, bu sayede daha kontrollü bir sistem ortaya çıkarılmasını temel alıyordu. İmamoğlu, yeni projenin prensiplerini tek tip elbise, 3 vardiya, QR koduyla ve İstanbulkart’la ödeme olarak sıralamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8152 kez okundu.
29 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ibb sarı taksi, ukome ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim