Anlık Bildirim

Uniswap v3 yarın kullanıcıları ile buluşuyor

Geçen sene Mayıs ayında 2. sürüme yükseltilen Uniswap, aradan geçen 1 yılın ardından bu defa 3. sürüme yükseltiliyor. Uniswap v3 ile gelen yenilikler neler?

Uniswap v3 yarın kullanıcıları ile buluşuyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz Mayıs ayında 2. sürümüne yükseltilen Uniswap, protokolünün 3. sürümününün yarın yayınlaması planlanıyor. Bu, kullanıcılara sağladıkları likidite üzerinde daha fazla kontrol vermeyi ve daha riskli işlemler için daha fazla avantaj sunmaya olanak tanıyacak oldukça önemli bir güncelleme olarak görülüyor.

Uniswap v3'ün amacı onu "şimdiye kadar tasarlanmış en esnek ve verimli AMM (Otomatik Market Yapıcı)" yapmak. Gelen güncelleme ile birlikte 3 ana noktada iyileştirme planlanıyor. Bu noktalar şu şekilde:

  • Konsantre likidite
  • Daha fazla ücret katmanının eklenmesi
  • Fiyatlandırmanın daha güncel olmasını sağlayan ve dolayısıyla kötü veriler tarafından yanma riskini azaltan “daha kolay ve daha ucuz” oracle’ları tanıtılması.

Bu gelişmeler, henüz yeni başlayanlar için pek bir anlam ifade etmeyecek olsada, Uniswap'in tecrübeli DeFi kullanıcıları için daha yüksek getiri sağlayabilir.

Uniswap en popüler Ethereum tabanlı merkezi olmayan DEX konumunda. Ethereum ağı üzerinden çalışan Uniswap, insanların token’larını takas etmesini sağlayan bir platform. Uniswap'in kendisi otomatik bir piyasa yapıcıdır (AMM), yani emir alıp satmak yerine varlıkları fiyatlandırmak için algoritmalar kullanır. Platform kullanıcıları sahip oldukları varlıkları kilitleyerek likidite sağlar, ve kullanıcılar bu varlıkları ödünç alabilir ve likidite sağlayıcılarına faiz ödeyebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim