Anlık Bildirim

Ünlü aktör Steven Seagal’e kripto para reklamı cezası

Yeni nesil Bitcoin sloganıyla piyasaya çıkan Bitcoiin2Gen kripto para projesinin reklam yüzü Steven Seagal’e usulsüz reklam yapmaktan 157 bin dolar ceza kesildi.

Ünlü aktör Steven Seagal’e kripto para reklamı cezası Tam Boyutta Gör

Kripto paraların 2017 sonlarında adeta patlama yapması ile birlikte yeni bir pazarlama alanı doğmuş oldu. Piyasaya çıkacak olan kripto para projelerinin yatırımcı toplayabilmek adına sağlam pazarlama yapması şart. Bunun yolu da ünlülerden geçiyor.

Reklam yasak

Sosyal medyada kripto paraların en iyi reklamını yapan şüphesiz bir dönemin güvenlik yazılımı işletmecisi John McAfee. McAfee bugüne kadar pek çok yeni borsa ve kripto paranın tanıtımını yapmıştı. Bunun karşılığında ise yüzbinlerce dolar aldığı iddia ediliyor.

ABD Menkul Kıymetler Komisyonu ise en azından ülke sınırları içerisinde yeni kripto paraların sağlam kanıtlar olmadan reklamının yapılmasını yasakladı ve bu tarz yeni projelerin çıkışına da ağır şartlar getirdi. Facebook’un Libra projesinin daha başlamadan pek çok ortağını kaybetmesinin en büyük sebebi bu.

Komisyon geçmiş dönemde ünlü boksör Floyd Mayweather’a usulsüz kripto para reklamı yapmaktan 600 bin dolar, DJ Khaleed’e ise 150 bin dolar ceza kesmişti. Şimdi ise aksiyon filmlerinin usta ismi Steven Seagal sırada.

Bitcoiin2Gen adında bir projenin reklam yüzü olan Seagal birkaç sosyal medya paylaşımında kripto paranın piyasaya çıkmadan mutlaka satın alınması gerektiğini belirtmişti. Seagal’in toplamda 1 milyon dolar gibi bir reklam ücreti aldığı ifade ediliyordu.

Komisyon geçen yıldan bu yana devam eden soruşturmada Seagal hakkında 157 bin dolarlık bir cezaya hükmetti. 67 yaşındaki aktörün herhangi bir itirazda bulunmadan bu rakama razı olduğu ifade ediliyor. Seagal bir süredir Moskova’da yaşamaya başlamıştı.

Yeni kripto para projelerinin büyük yatırımlar almaya devam etmesi haliyle bu tür pazarlama hamlelerini de beraberinde getirecek. Kripto para piyasasının önümüzdeki dönemde değerini arttırması da yine diğer bir önemli unsur olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim