Anlık Bildirim

Valve, macOS için SteamVR desteğini sonlandırıyor

Başlattıktan üç yıl sonra, geliştirici ve Steam platform yöneticisi Valve, MacOS SteamVR desteğini durdurduğunu açıkladı. Valve artık Windows ve Linux'a odaklanacak.

Valve, macOS için SteamVR desteğini sonlandırıyor Tam Boyutta Gör

Valve, sanal gerçeklik platformu için macOS desteğinden vazgeçtiğini söylüyor. Bir Valve çalışanı, şirketin SteamVR forumlarında bir güncelleme yayınladı. Gönderide; “SteamVR, ekibimizin Windows ve Linux'a odaklanabilmesi için macOS desteğini sonlandırdı.” ifadelerine yer verildi.

Az sayıda kullanıcı vardı

Valve, kullanıcıların eski sürümleri kullanarak macOS'ta VR içeriğine erişebileceğini ancak uygulamalar ve SDK için daha fazla destek veya güncelleme olmayacağını söylüyor. Bu, macOS kullanan SteamVR kullanıcıları için kullanışlı bir araçtır ancak geçici bir önlemdir: nihayetinde, SteamVR'nin eski sürümleri de muhtemelen bir şekilde çalışmayı durduracaktır.

Valve tarafından Mart 2020'de yayınlanan bir anket, Steam kullanıcılarının sadece %4'ünün bir Mac kullandığını ve sadece %1'inin bir VR kulaklığına sahip olduğunu ortaya koyuyor. Şirket muhtemelen az sayıda kullanıcılı bir platforma çaba harcamak zorunda kalmak istemediğinden, Valve'ın macOS için SteamVR desteğini sonladırıyor.

Ayrıca Apple'ın kendi AR/VR  gözlüğü üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim