Anlık Bildirim

Vietnam kripto paraları resmi para birimi ilan etmeye hazırlanıyor

El Salvador'un Bitcoin'i resmi para birimi ilan etmesinin ardından şimdi de Vietnam'da benzer bir kararın alınması gündemde. Ülkenin merkez bankası çalışmalara başladı.

Vietnam, Bitcoin'i resmi para birimi ilan edebilir Tam Boyutta Gör

Kripto paralar, kamu kuruluşlarının ve dünyanın önde gelen kurumlarının yanı sıra hızlı bir şekilde ülkelerce de kabul edilmeye devam ediyor. El Salvador’un attığı cesur adım sonrası son olarak Vietnam da yeniden kripto para dünyasına dönüş için çalışmalara başladı.

4 Temmuz'da yayınlanan bir rapora göre, Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, ülkenin merkez bankasından önümüzdeki iki yıl boyunca Blockchain tabanlı bir kripto para birimi üzerinde çalışmalarına başlamasını istedi. Girişim, Başbakan'ın dijital devlet geliştirme stratejisinin bir parçası olarak nitelendiriliyor.

Ülkenin önde gelen Komünist Partisi'nin 62 yaşındaki lideri Chinh, dijital paranın “icat edilemez bir trend” olduğuna inanıyor. Vietnam, kripto paranın yanı sıra büyük veri, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik gibi en son teknolojileri uygulamaya da odaklanacak bir plan üzerine çalışıyor. 

Mayıs ayında, Vietnam Maliye Bakanlığı, kripto para birimi düzenlemelerini incelemekle görevli bir araştırma grubu oluşturdu. Ek olarak Vietnam’ın 2017 yılında Bitcoin’i (BTC) bir ödeme aracı olarak kullanımını tamamen yasakladığını da belirtelim.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim