Anlık Bildirim

VinFast, ilk elektrikli aracı VF e34'ün teslimatlarına başladı

Vietnam'daki müşteriler VF e34'lerine kavuşmaya başladı. Ayrıca şirket, batarya kiralama paketini de devreye aldı. İlk 25 bin müşteri, aylık ödeme gerektiren bu paketi 12 ay ücretsiz kullanacak.

VinFast, ilk elektrikli aracı VF e34'ün teslimatlarına başladı Tam Boyutta Gör

VinFast, Vietnam'ın yerli otomobil markası, ilk elektrikli aracı VF e34'ün müşteri teslimatlarına başladı. VF e34, Vietnam'da üretilen ilk elektrikli araç olarak da ayrı bir öneme sahip.

2017'de kurulan marka, Pininfarina'nın da yardımıyla Vietnam pazarına içten yanmalı motorlu iki modelle giriş yapmıştı. Ardından hızla elektrikli araçları odağına alan marka, bu kapsamda yeni modeller hazırlamanın yanı sıra çeşitli batarya üreticileriyle anlaştı. En büyük hamlelerinden biriyse 400 milyon dolar yatırımla kendi batarya hücrelerini üretmesi oldu.

VF e34'un ülkedeki fiyatı 690 milyon dong ya da güncel kurla 30.233 dolar. Kompakt SUV'da 110 kW (147 hp) güç ve 242 Nm tork üreten bir elektrik motoru kullanılmış. 42 kWsa'lik lityum iyon batarya da NEDC'ye göre 285 kilometre menzil sağlıyor. Hızlı şarj özelliği sayesinde 15 dakikada 180 kilometre menzil vadediliyor. Aracın kuru ağırlığıysa 1490 kilogram olarak açıklandı.

VinFast, ilk elektrikli aracı VF e34'ün teslimatlarına başladı Tam Boyutta Gör

VinFast, yeni elektrikli SUV modeliyle birlikte batarya kiralama paketini de devreye aldı. Aylık yaklaşık 30 dolara mal olan bu paket için 500 kilometre mesafe sınırı konulmuş. Sonraki her bir kilometrenin maliyeti ise yaklaşık 5 cent. İlk 25 bin müşteri batarya kiralama paketi için 12 boyunca ücret ödemiyor. Ayrıca şirket, batarya sağlığının yüzde 70'in altına düşmesi durumunda ücretsiz değişim yapıyor.

VinFast, ABD'de satışa sunmayı planladığı VF e35 ve VF e36 modellerini de geçtiğimiz ay görücüye çıkarmıştı. Vietnamlı şirket CES 2022'de üç yeni elektrikli model daha tanıtacak. 

VinFast, ilk elektrikli aracı VF e34'ün teslimatlarına başladı Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim