Anlık Bildirim

Vietnamlı şirket VinFast, ABD'de satacağı elektrikli SUV'ları görücüye çıkardı

2017 yılında Vietnam'ın ilk otomobil markası olarak kurulan VinFast, önümüzdeki yıl ABD pazarına açılacak. Şirket, burada satacağı VF e35 ve VF e36 modellerini bugün fuarda sergiledi.

VinFast, ABD'de satacağı elektrikli SUV'ları görücüye çıkardı Tam Boyutta Gör

Vietnam'ın yerli otomobil markası VinFast, farklı pazarlara yelken açmaya başladı. Şirketin bir sonraki durağı Kuzey Amerika pazarı olacak. Burada satılacak iki elektrikli SUV modeli bugün Los Angeles Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı.

Devlet tarafından 20.5 milyon dolarlık vergi indirimi ile desteklenen VinFast, ABD'de bir genel merkez kurmak için 200 milyon dolar harcamayı planlıyor. Bu tesis, Los Angeles'ın Playa Vista bölgesinde yer alacak ve 15.000 metrekarelik bir alanda 400'den fazla çalışana ev sahipliği yapacak. ABD'de satılacak elektrikli SUV modeller ise VF e35 ve VF e36 olacak.

VF e35

VF e35 ile başlayacak olursak, bu model, Tesla Model Y ve Volkswagen ID.4 gibi modellerle rekabet edecek. Pininfarina imzası taşıyan gövde tasarımı oldukça modern ve şık görünüyor. Önde bölünmüş LED far tasarımı dikkat çekerken, arka tarafta da boydan boya uzanan LED stoplar göze çarpıyor.

VinFast, ABD'de satacağı elektrikli SUV'ları görücüye çıkardı Tam Boyutta Gör

VF e35'in iç mekanında 15.4 inçlik devasa bir multimedya ekranı bulunuyor. Sürücünün önündeyse gösterge paneli yok. Bu da bizlere Tesla modellerini anımsatıyor. Öte yandan SUV'un 14 adet kamera, Lidar sensörleri ve 19 adet 360 derece sensör ile desteklendiğini ve seviye 3 otonom sürüş sistemine sahip olduğunu belirtelim.

Teknik detaylar henüz belli değil, ancak sırasıyla 201 beygir ve 402 beygir güç üretecek tek ve çift motorlu konfigürasyonların lafı geçiyor. Standart batarya ile 459 km, daha büyük olan diğer batarya ile 499 kilometre sürüş menzili de bahsi geçen özellikler arasında.

VF e36

ABD'de satışa sunulacak ikinci elektrikli SUV modeli olan VF e36 ise daha büyük modellerle rekabet edecek. 402 beygirlik çift motor konfigürasyonuyla satılacak modelde standart olarak 106 kWsa'lik batarya bulunacak. VF e36, batarya seçeneğine göre 484 kilometre veya 679 kilometre sürüş menziline sahip olacak.

VinFast, ABD'de satacağı elektrikli SUV'ları görücüye çıkardı Tam Boyutta Gör

Her iki model de 2022'nin ilk yarısında ön siparişe açılacak. Fiyatlar henüz belli değil, ancak karşılarında dişli rakipler olduğu için rekabetçi bir fiyat politikası izlemeleri gerekiyor. İlk teslimatların 2022 yılı bitmeden yapılması ön görülüyor. Aşağıdaki galeride VF e35 ve VF e36 modellerinin tasarımlarına göz atabilirsiniz:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim