Anlık Bildirim

Rusya'ya yeni bir yaptırım daha: Visa ve Mastercard, Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı

Rusya'ya yaptırım yapan şirketler her geçen gün artıyor. Visa ve Mastercard da bu şirketler arasına girdi. Yaptıkları açıklamada Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldıklarını söylediler.

Visa ve Mastercard, Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı Tam Boyutta Gör

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları tüm hızıyla devam ediyor. Bu sebeple yaptırım uygulayan şirketler arasına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Birçok teknoloji devi şirket ise Rusya'daki ürün satışlarını ve hizmetlerini durdurdu. Bu şirketler arasına bir yenisi daha eklendi. Visa ve Mastercard yaptıkları açıklamada Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldıklarını söylediler.

Visa ve Mastercard, Rusya'daki tüm işlemlerini durdurmak için çalışmalara başladı

Visa ve Mastercard, Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı Tam Boyutta Gör

Visa ve Mastercard'ın duyurusu, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin ABD'li milletvekilleriyle görüşerek her iki şirketin Rusya'daki faaliyetlerini durdurmalarını istemesinden kısa bir süre sonra geldi. Visa'nın internet sitesinde yapılan bir duyuruda şirket, "Önümüzdeki günlerde tüm işlemleri durdurmak" için Rusya'daki ortaklarla birlikte çalıştığını söyledi. 

Mastercard'ın ayrı bir basın açıklaması da benzer bir mesaj içeriyor ve Rusya'daki hizmetleri askıya aldığını ve kararının “hafifçe” alınmadığını belirtiyor. Her iki şirket de Rusya'daki bankaların verdiği Mastercard veya Visa kartlarıyla yapılan işlemlerin Rusya dışında çalışmayacağını, ülke dışındaki bankaların verdiği kartların ise Rusya'daki alım satımlarda veya ATM'lerde çalışmayacağını açıklıyor.

Kaynakça https://www.mastercard.com/news/press/2022/march/mastercard-statement-on-suspension-of-russian-operations/ https://usa.visa.com/about-visa/newsroom/press-releases.releaseId.18871.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3385 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, visa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim