Anlık Bildirim

VK ve Telegram'ın kurucusu Durov'a göre iPhone kullanıcıları birer "dijital köle"

Rus girişimci Pavel Durov, iPhone modellerinin modasının geçmiş olduğunu ve Android cihazlarla baş edemeyeceklerini söyledi. Durov'a göre Apple totaliter bir şirket.

VK ve Telegram'ın kurucusu Durov'a göre iPhone kullanıcıları birer 'dijital köle' Tam Boyutta Gör

Dün Apple'ın Çinli yetkililere, ülkedeki kullanıcıların kişisel verilerine neredeyse tam erişim sağladığı ortaya çıkmıştı. Bugün ise VKontakte sosyal ağının ve Telegram uygulamasının yaratıcısı Pavel Durov bu konudan bahsetti. İşadamına göre Apple'ın Çin hükümeti ile çalışması şaşırtıcı değil.

Durov, Telegram'ı test etmek için her iPhone kullanmak zorunda kaldığında, Orta Çağ'a geri döndüğünü hissettiğini söylüyor. Telegram'ın yaratıcısı, Apple cihazlarının modası geçmiş olduğunu ve fiyat etiketlerinin çok yüksek olduğunu düşünüyor. Durov'a göre, iPhone cihazların 60Hz ekranları, çok daha akıcı animasyonları destekleyen amiral gemisi Android telefonların 120Hz ekranlarıyla rekabet edemiyor.

VK ve Telegram'ın kurucusu Durov'a göre iPhone kullanıcıları birer 'dijital köle' Tam Boyutta Gör

Apple, kendi ekosistemine muhtaç bırakıyor

Bununla birlikte, Telegram'ın kurucusuna göre, Apple'ın en kötü yanı, şirketin iPhone kullanıcılarını kendi ekosistemine muhtaç etmesi. Verileri yedeklemek için yalnızca iCloud kullanılabiliyor ve uygulama seçenekleri, App Store'daki yazılımlarla sınırlı. Dolayısı ile de Rus girişimci, iPhone kullanıcılarının, şirketin "dijital kölesi" olduğunu düşünüyor.

Durov'a göre, yukarıdaki tüm argümanlar göz önüne alındığında, Apple'ın platformlarına olan totaliter yaklaşımının, Apple şirketi sayesinde artık Çin vatandaşlarının verilerine ücretsiz erişebilen Çin Komünist Partisi tarafından çok değerli olması şaşırtıcı değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13382 kez okundu.
43 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
telegram, pavel durov ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim