Anlık Bildirim

Volkswagen, Çin'de batarya sistemleri fabrikası kuruyor

2023'te seri üretime başlanması planlanan fabrikada üretilecek batarya bileşenleri yine aynı bölgede elektrikli araç üretimi yapacak olan fabrikaya tahsis edilecek.

Volkswagen, Çin'de batarya sistemleri fabrikası kuruyor Tam Boyutta Gör

Elektrikli araç pazarında vites yükselten Volkswagen Grubu, Çin'in Hefei kentinde batarya sistemleri fabrikası kuracağı öğrenildi. Söz konusu tesis, grubun Çin'de tamamına sahip olduğu ilk batarya sistemleri fabrikası olacak.

Volkswagen'in tesisi ilk etapta yıllık 150 bin ila 180 bin adet adet yüksek voltajlı batarya sistemleri üretecek. Alman otomotiv devi halihazırda Hefei'de çoğunluk hissesine sahip olduğu bir girişim altında elektrikli araç üretim tesisi inşa ediyor. Batarya sistemleri tesisinde üretilecek bileşenler de bu tesiste üretilen elektrikli araçlara tahsis edilecek.

Batarya tesisindeki üretim 2023'te başlayacak. Volkswagen Grubu fabrikaya 2025 yılına kadar 140 milyon eurodan fazla yatırım yapacak. Batarya fabrikası toplamda 45 bin metrekarelik bir alana yayılacak. İlk etapta 200 kişinin çalışması planlanan fabrika, yukarıda bahsi geçen elektrikli araç üretim tesisinin oldukça yakınında. Bu sayede hem zaman hem de lojistik maliyeti konusunda tasarruf elde edilecek.

Volkswagen bu yıl Çin'de 80 bin ila 100 bin adet arasında elektrikli araç satmayı planlıyor. Grup ayrıca 2030 yılına kadar Çin'deki araç filosunun yüzde 40'ının elektrikli araçlardan oluşmasını hedefliyor.

Volkswagen, kısa süre önce kompakt elektrikli aracının ön gösterimi olarak ID.Life konseptini görücüye çıkarmıştı. Konuyla ilgili detayları buradaki haberimizden öğrenebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim