Anlık Bildirim

Volkswagen, sinema ve oyun odasına dönüşebilen elektrikli ID.LIFE konseptini tanıttı

Volkswagen ID.LIFE konsepti, 2025 yılında tanıtılacak ve fiyatı 20 bin euro civarından başlayacak kompakt bir modelin ön gösterimi olarak karşımızda. Konseptte oyun konsolu ve projeksiyon da var.

Volkswagen'den sinema ve oyun odasına dönüşen otomobil konsepti Tam Boyutta Gör

Otomotiv dünyasında bir SUV-CUV çılgınlığı olduğu doğru. Fakat özellikle Avrupa'da küçük şehir otomobilleri de talep görüyor. Volkswagen de bu kapsamda elektrikli ID ailesine ekleyeceği şehir otomobilinin ön gösterimini ID.LIFE ile yaptı.

Volkswagen ID.LIFE özellikleri ve tasarımı

Elektrikli Volkswagen ID.LIFE'ın üretim versiyonu 2025 yılında piyasaya sürülecek. Alman marka söz konusu modelin başlangıç fiyatının 20 bin euro civarında olacağını belirtiyor. Karşılaştırmak gerekirse, şu an satışta olan Volkswagen ID.3'ün fiyatı 35 bin euro civarından başlıyor. ID.LIFE'ın üretim versiyonu da ID.3'ün altında konumlanacak.

Volkswagen ID.LIFE konsepti, şirketin MEB platformunun daha küçük bir versiyonu üzerine inşa edilmiş. Kompakt crossover stili sunan şehir otomobili olarak tanımlayabileceğimiz konseptin yerden yüksekliği 190mm. Otomobilin boyutlarıysa 4091mm uzunluk,1845mm genişlik, 1599 mm yükseklik olarak karşımıza çıkıyor. Burada öne çıkan nokta, çok daha kısa olmasına rağmen sahip olduğu aks mesafesi (2650mm) Golf Mk8'inden fazla.

Bu sayede boyutlarına göre oldukça ferah bir yaşam alanı sunan ID.LIFE'ın sunduğu bagaj hacmi de epey yüksek. Arka koltuklar yatırıldığında 1285 litreye kadar yükselen bir kapasiteden bahsediyoruz. Arkadaki bagaj bölümü harici ön kaputun altında da 68 litrelik depolama alanı sunuluyor.

Volkswagen'den sinema ve oyun odasına dönüşen otomobil konsepti Tam Boyutta Gör

ID.LIFE'ta 231 beygir güç ve 290 Nm tork üreten bir elektrik motoru kullanılmış. Üretim versiyonunun giriş seviyesinde daha güçsüz bir seçeneğe yer verilmesini bekleyebiliriz. Ön tekerleklere güç veren motor, kompakt modelin 0-100 km/s hızlanmasını 6.9 saniyede tamamlamasına imkan tanıyor. Öte yandan azami hız da 180 km/s ile sınırlandırılmış. 

Elektrikli konseptte 62 kWsa brüt, 57 kWsa kullanılabilir kapasiteye sahip batarya paketi mevcut. Bu da WLTP'ye göre 400 kilometre civarında sürüş menziline imkan tanıyor. Söz konusu sistem DC hızlı şarj desteğine sahip ve Volkswagen bu noktada 10 dakika şarj ile 163 kilometre menzil vadediyor. Öte yandan 2025 yılında piyasaya sürülecek bir otomobilden bahsediyoruz ve bu yüzden Volkswagen'in bu verileri zamanla iyileştirmesi gerekebilir.

Gelelim ID.LIFE konseptinin en dikkat çekici yanına. Volkswagen'in belirttiğine göre otomobilin kabininde bir oyun konsolu ve projeksiyon cihazı bulunuyor. Böylelikle aracı küçük bir oyun veya sinema salonuna dönüştürmek mümkün. Görüntü, gerektiğinde açılarak ön camın tamamını kaplayan bir perdeye yansıtılıyor. Bu noktada çıkarılabilir tavan da kullanıcılar için açık hava deneyimi sağlıyor. Bu özellikler üretim versiyonuna taşınır mı bekleyip göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim