Anlık Bildirim

Volkswagen: "İçten yanmalı motorların ömrü sanılandan uzun"

Volkswagen'in teknik bölümden sorumlu ismi Matthiar Rabe, içten yanmalı motorların mevcut beklentilerin aksine daha uzun süre hayatta kalacağı görüşünde. Tabii bu karbonsuz yakıtlarla mümkün olacak.

Volkswagen: 'İçten yanmalı motorların ömrü sanılandan uzun' Tam Boyutta Gör

Alman otomotiv devi Volkswagen, son yıllarda elektrikli araç teknolojilerine yönelik dev yatırımlarıyla gündemde olsa da içten yanmalı motorlara olan inancını yitirmiş değil.

Volkswagen’in teknik bölümünden sorumlu Matthias Rabe, küresel ısınmanın en büyük sorumlularından biri olarak görülen içten yanmalı motorların beklentilerin aksine uzun bir geleceğe sahip olduğunu düşünüyor. Çünkü Rabe’e göre dünya, önümüzdeki yıllarda biyokütle veya diğer materyallerden üretilen sentetik yakıtlara geçiş yapacak.

Sıfır emisyon stratejisinin başarılmasında elektrikli araç teknolojilerine alternatif olarak görülen sentetik veya başka bir deyişle karbonsuz yakıtlar, uzun süredir otomotiv endüstrisinin yakın markajında. Uzmanlar, üretim sürecinde CO2’i yakalayan sentetik yakıtların benzin ve dizelle çalışan otomobilleri karbonsuz hale getireceğine ve böylece küresel ısınmayı sınırlandırmaya önemli katkı sağlayacağını düşünüyor. Fakat bu yakıtların üretime hazır olması için hala önemli bir adım atılabilmiş değil.

Avrupa Birliği başta olmak üzere yetkililer, otomotiv üreticilerini mevcut CO2 emisyonlarını düşürmeye zorlamak için katı kurallar koyuyor. Bu da Volkswagen dahil pek çok üreticiyi otomotivin trendi haline gelen elektrikli araçlara yatırım yapmaya itiyor. Fakat Matthias Rabe, mevcut bataryaların ağırlığı ve boyutu nedeniyle elektrikli araç teknolojilerinin diğer ulaşım alanlarında yeterince verimli olamayacağına, bunun da hem yetkilileri hem de şirketleri mevcut içten yanmalı motorlar için daha temiz yakıt geliştirmeye teşvik edeceğine inanıyor.

Rabe, konuyla ilgili açıklamasını “Eğer havacılık endüstrisine bakarsanız bu yakıtlara yönelik talebin büyük olduğunu görürsünüz. Çünkü uçaklar tamamen elektrikli hale gelemez, eğer gelirse Atlas Okyanusu’nu geçemeyiz. Biz Volkswagen olarak CO2 emisyonları konusunda bir rol model olmak istiyoruz, fakat bu içten yanmalı motorları tamamen kenara ittiğimiz anlamına gelmez” sözleriyle bitirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7656 kez okundu.
33 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, elektrikli araçlar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim