Anlık Bildirim

Volkswagen, Türkiye kararını bir kez daha erteledi

Fabrika'nın Manisa'da kurulmasına yönelik olumlu bir karar çıkmaması durumunda, B planı olarak Doğu Avrupa ülkelerindeki fabrikalardan birinin genişletilmesi düşünülüyor.

Volkswagen, Türkiye kararını bir kez daha erteledi Tam Boyutta Gör

Türkiye’de kurulması planlanan fabrikaya yönelik yatırımını Barış Pınarı operasyonu nedeniyle askıya alan Volkswagen’in konuyla ilgili son kararını Aralık ayı bitmeden açıklaması bekleniyordu. Gelen haberlere göre karar bir kez daha ertelendi.

Alman basınının Volkswagen’in genel merkezindeki kaynaklara dayandırdığı haberlere göre Türkiye kararı en erken önümüzdeki Şubat ayında belli olacak. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “fabrikayla ilgili nihai değerlendirmenin en erken 2020’nin ilk çeyreğinin ortalarından itibaren gündeme geleceği” ifadeleri yer alıyor.

İşte Volkswagen'in B planı

Sürecin sonunda fabrikanın Manisa’da kurulmasına yönelik olumlu bir karar çıkmaması durumunda şirketin tamamen yeni bir fabrika arayışına girmek yerine mevcut fabrikalarından birini genişletmeyi düşündüğü, bu durumda Doğu Avrupa ülkelerindeki tesislere şans vereceği konuşuluyor. Söz konusu tesisler arasında öne çıkan isim ise, geçtiğimiz aylarda Passat üretiminin kaydırılacağı fabrika olarak gündeme gelen Bratislava fabrikası.

Volkswagen’in Türkiye’deki fabrika yatırımını askıya almasının ardından, Alman üreticiye götürdüğü teklifi yenileyen Bulgaristan’ın yanı sıra Romanya ve Yunanistan da fabrikaya ev sahipliği yapmak için talip olmuştu. Volkswagen’in bu ülkelere şans verip vermeyeceği de henüz bilinmiyor.

Manisa'da kurulması planlanan fabrikanın yıllık 300 bin araç üretim kapasitesine sahip olması ve yaklaşık dört bin kişilik istihdam yaratması öngörülüyordu. 2020 yılı sonunda yapımına başlanması planlanan fabrikanın 2022'de üretime geçmesi bekleniyordu. Volkswagen, 2 Ekim'de Manisa'da 943 milyon 500 bin TL sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi veTicaret AŞ" unvanlı şirket kurmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4328 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, Volkswagen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim