Anlık Bildirim

Volvo, kendi elektrik motorlarını tasarlayıp geliştirmek için Çin'de laboratuvar açtı

Gelecekte tamamen elektrikli araç markası haline getirilmesi planlanan Volvo'da bu amaca yönelik yatırımlar devam ediyor. Şirketin yeni adımı Şanghay'da yeni bir e-motor laboratuvarı açmak oldu.

Volvo, kendi elektrik motorlarını tasarlayıp geliştirmek için Çin'de laboratuvar açtı Tam Boyutta Gör

Otomotiv sektörü, her gün daha da gelişen elektrikli araç teknolojileri ışığında farklı bir yere doğru evriliyor. Volvo'nun da bu değişimi yakalamak ve tamamen elektrikli araçlar üreten bir marka olmak istediğini biliyoruz.

İsveçli üretici bu hedefi doğrultusunda yeni bir adım attı. Şirket, gelecekte üreteceği Volvo modellerinde kendi tasarlayıp geliştirdiği elektrik motorlarını kullanmak için önemli bir yatırım açıkladı. Bu kapsamda, küresel elektrikli araç pazarının kalbi olarak nitelendirebileceğimiz Çin'in Şanghay kentinde elektrik motoru geliştirmeye yönelik yeni bir laboratuvar açıldı.

Volvo'nun Şanghay'daki yeni laboratuvarı geçtiğimiz ay itibariyle faaliyete geçti. Bu laboratuvardaki ana hedef, şirketin SPA 2 modüler araç platformu üzerine inşa edilen tamamen elektrikli ve hibrit modeller için elektrik motoru geliştirmek olacak. Bu konuda halihazırda yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren Volvo'nun İsveç'in Göteborg şehrinde bir elektrik motoru laboratuvarı daha bulunuyor. Ayrıca Çin ve İsveç'te batarya laboratuvarları da mevcut.

Volvo, kendi elektrik motorlarını tasarlayıp geliştirmek için Çin'de laboratuvar açtı Tam Boyutta Gör

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kendi tasarlayıp geliştirdikleri elektrik motorlarını kullanmak Volvo mühendislerine yeni modellerdeki motor ve diğer elektrikli aktarma organlarını daha iyi optimize etme şansı verecek. Sonuç olarak mühendisler, hem enerji verimliliği hem de genel performansı daha yüksek araçlar geliştirebilecek.

Volvo, 2025 yılına gelindiğinde küresel çaptaki satışlarının yarısını tamamen elektrikli diğer yarısını da hibrit araçların oluşturmasını hedefliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim