Anlık Bildirim

Sanal gerçeklik kaskı satışları rekor kırıyor

Özellikle metaverse girişimleri ile birlikte sanal gerçeklik kaskı satışlarında rekor bekleniyor. Bu yıl içerisinde farklı modeller ile birlikte önemli bir yükseliş yaşanacak. 

VR

Dijital dünyada bir devrim yapma sloganıyla yola çıkan sanal gerçeklik teknolojisi gerek kaskların maliyeti, gerek kaynak bilgisayarların maliyeti gerekse de mobil dünyada yetersiz içerik desteği gibi pek çok sebep yüzünden benimsenemedi. Ne var ki son yıllarda bir yükseliş yaşanıyor.

Rekor VR satışları

TrendForce tarafından yapılan analizlere göre 2022 yılında 14 milyon civarında sanal gerçekllik kaskının satılması bekleniyor. Bunun yaklaşık yüzde onu ise zengin gerçeklik ekipmanlarına ait.

2021 yılında 9.86 milyon adet satış yapıldı ve yüzde 50’den fazla bir artış yaşanacak. 2023 yılında ise 18.8 milyon civarında satış bekleniyor. Yıl bazında büyümenin biraz yavaşlayacağı anlaşılıyor.

Özellikle metaverse rüzgârı ile birlikte sanal gerçeklik ekipmanlarının öne çıkacağı tahmin ediliyor. Tüketici piyasasında en çok satan kask Oculus Quest 2 ve 200$-400$ aralığında değişen fiyat etiketleri mevcut. HTC ve PS VR gibi markalar da piyasada faaliyet gösteriyor. Kurumsal tarafta ise HoloLens 2 daha çok ilgi görüyor.

Sony, Apple ve Meta gibi firmaların önemli sanal gerçeklik projelerinin bir süre daha ertelenebileceği düşünülüyor. Bu bakımdan 2023 yılı için tahminler değişiklik gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4390 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sanal gerçeklik, Teknoloji Haberleri ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim