Anlık Bildirim

WhatsApp, Google Drive'a yedeklenen sohbetleri şifrelemeye izin verecek

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, platformda daha fazla gizlilik isteyen kullanıcıları için, Google Drive'a yedeklenen sohbet geçmişini şifreleme seçeneği sunacak.

WhatsApp, Google Drive'a yedeklenen sohbetleri şifrelemeye izin verecek Tam Boyutta Gör

Dünya çapında iki milyardan fazla kişi tarafından tercih edilen mesajlaşma uygulama WhatsApp, bu alandaki liderliğini sürdürmek için çok çalışıyor. Şirket, yakında sunacağı özellikle birlikte gizliliği bir adım daha ileri taşıma niyetinde.

Henüz test aşamasında

WABetaInfo sitesinde yayınlanan bilgilere göre, Whatsapp çok yakında sohbet geçmişini Google Drive'da yedekleyen kullanıcıları için şifre desteği sunacak. Şirket hali hazırda Android kullanıcılarının sohbet yedeklerini Google Drive'a yüklemelerine izin veriyor ancak şifresiz bir şekilde. Buna paralel olarak, eğer gizliliğe çok önem veren biriyseniz artık Google Drive'daki sohbet geçmişinizi şifreleyebileceksiniz.

WhatsApp, Google Drive'a yedeklenen sohbetleri şifrelemeye izin verecek Tam Boyutta Gör

Özellik henüz geliştirilme aşamasında ve şifreli bir şekilde yedeklediğiniz sohbet geçmişini, şifrenizi unutmanız veya kaybetmeniz durumunda geri yükleyemeyeceğinizi de belirtmek gerekir. Şirketin bu yeniliği test aşaması sona erdikten sonra tüm kullanıcılara sunacağını da söyleyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim