Anlık Bildirim

Windows 11, laptop kamerasını bantlayarak kapatanları uyaracak

Microsoft, güvenlik ve gizlilik için web kamerayı bantlayarak gizleyenleri uyaracak bir güncelleme hazırlığında. Eylül ayında gelmesi beklenen 22H2 güncellemesi, Windows 11 kullanıcılarına sunulacak.

Windows 11 kamera engelleme

İlk olarak Windows Insider kullanıcıları için geliştirici kanalında yayınlanan güncelleme (2022.2207.29.0 sürüm numaralı), kamera uygulamasına yeni bir özellik kazandırıyor.

Gizlilik kapağı uyarısı

Microsoft, artık Windows 11'li dizüstü bilgisayarlardaki yerleşik kamera veya Microsoft modern webcam gibi desteklenen donanımlarda gizlilik kapağının takılıp takılmadığını anlayıp uyarı mesajı gösterecek. Kapak, görüşü engelliyorsa veya dizüstü bilgisayarın web kamerası gizlilik kapağı, bant vb. bir şeyle kapatıldıysa  kamera uygulaması kullanıcıyı bilgilendirecek ve rehberlik edecek.

Dizüstü bilgisayarlardaki web kamerasında, kullanılmadığında kamerayı kapatacak şekilde ayarlanabilen, gizlilik kapağı olarak da bilinen kaydırılabilir bir kapak bulunuyor. Uygulama, site veya kötü amaçlı yazılım tarafından her an izlendiği endişesine kapılan kullanıcılar için, kameranın bağlantısını fiziksel olarak kesmekten çok daha kolay ve etkili bir çözüm. Ancak bazen kamera kapalı bırakılabiliyor, unutulabiliyor. Microsoft’un güncellemeyi yayınlama sebebi de bu.

laptop gizlilik kapağı Tam Boyutta Gör

Güncelleme Eylül'de yayınlanacak

Kamera uygulaması, en son Temmuz ayında güncellenmişti. Windows 11 ile uyumlu yeni tasarım ve QR kod ve barkod tarama özelliği kazanmıştı. Webcam uygulamasının yeni özelliği, şu an Insider programına kayıt olan kullanıcılar tarafından test ediliyor, tüm kullanıcılara Eylül ayında açılması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
Microsoft: Açın da rahat gözetleyek.
Yorumu gör »
kickboxer_18
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
72055 kez okundu.
35 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 11, Teknoloji Haberleri ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim