Anlık Bildirim

Windows 11'e parmak izi ve yüz tanıma desteği geliyor

Microsoft'un en yeni işletim sistemi Windows 11, web sitelerinde parmak izi veya yüz taraması ile kimlik doğrulamaya izin verecek.                               
Windows 11'e parmak izi ve yüz tanıma desteği geliyor Tam Boyutta Gör
Microsoft bu hafta Windows Insider programı üyelerine Windows 11'in 23486 numaralı bir başka test yapısını yayınladı. En dikkat çekici yeni özellik, parola girmek zorunda kalmadan uygulamalarda ve web sitelerinde oturum açmak için kullanılabilen dongle teknolojisinin desteklenmesi.

En güvenli kimlik doğrulama yöntemi

Söz konusu yapının kullanıcıları Windows Hello'yu kullanarak bir PIN kodunun yanı sıra parmak izi veya yüz taraması tabanlı bir güvenlik anahtarı oluşturabiliyorlar. Bu güvenlik anahtarı daha sonra desteklenen uygulamalarda ve web sitelerinde kimlik doğrulaması yapmak için kullanılabiliyor. Örneğin, bir kullanıcı bu özelliği destekleyen bir web sitesine gidebilir, yeni bir kimlik doğrulama yöntemi ayarlayabilir ve ardından kimlik doğrulamak için güvenlik anahtarını kullanabilir. Güvenlik anahtarlarının, Hesaplar menüsündeki Güvenlik Anahtarları bölümünden yönetilebildiğini de belirtelim.

Windows 11'e parmak izi ve yüz tanıma desteği geliyor Tam Boyutta Gör
Microsoft Edge tarayıcısı güvenlik anahtarlarını kullanarak temel web kimlik doğrulama standardını uzun süredir desteklese de, Windows Hello'ya bu teknoloji için destek eklemek, kullanıcı verilerinin işletim sistemi düzeyinde yönetilmesini kolaylaştıracak. Güvenlik anahtarlarının kullanımı en güvenli kimlik doğrulama yöntemi olarak kabul ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim