Anlık Bildirim

Microsoft, 10 gün içinde Windows 11'den, Windows 10'a dönmenize izin verecek

Windows 11, Windows 10'a geri dönmeniz için size 10 gün verecek. 10 günlük geri alma süresi sona erdikten sonra bile, Windows 10 işletim sistemine geri dönmeniz mümkün olacak.

windows 11 Tam Boyutta Gör

Birçok kullanıcı için Windows 11'in ilk izlenimleri genel olarak olumlu olsa da Microsoft, memnun olmayan kullanıcılara deneme süresinden sonra eski işletim sistemlerine dönme fırsatı verecek. Üstelik bu süre bittikten sonra bile.

Yeni işletim sisteminin arayüzü, iyi bilinen dinamik kutucukları kaldırarak, başlat menüsünün basitleştirilmiş simgelerden oluşan satırlarla değiştirilmesi de dahil olmak üzere bir dizi yenilik sunuyor. Ayrıca geliştiriciler, gelecekte işletim sisteminin yeni sürümüne daha fazla işlev eklemeyi planlıyorlar.

Ancak, Windows 11 ne kadar iyi olursa olsun, kurulumu geri alabileceksiniz. Microsoft tarafından dağıtılan resmi SSS dosyasına göre, 10 gün içinde kişisel verilerin korunması ile "geriye dönüş" mümkün olacak. Sürenin bitiminden sonra da geri dönebilirsiniz, ancak bunun için gerekli tüm bilgilerin yedeğini almanız ve onuncu sürümün "temiz kurulumunu" yapmanız gerekecek.

windows 10 Tam Boyutta Gör

Windows 10 desteği 2025'te sona erecek

Yani 10 gün içinde memnun olmayan kişiler "Güncellemeler ve Güvenlik" ayarlarındaki "Sistem Geri Yükleme" bölümünden bir önceki işletim sistemlerine geri dönebilecekler. Bu sürenin bitiminden sonra dönmek isteyen kullanıcıların ise Windows 10 ISO dosyasını indirmeleri ve her şeyi yeniden yüklemeleri gerekecek.

Microsoft'un kullanıcılara böyle bir esneklik sunacak olması dikkat çekici. Zira şirket, değerlendirme döneminden sonra, önceki işletim sistemi sürümlerine kolay ve basit bir şekilde düşürmeye izin vermez. Her ne olursa olsun, Windows 10 desteğinin 2025 yılında sona ermesi planlanıyor, bu nedenle kullanıcıların nihai bir karar vermek için hala çok zamanları var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim