Anlık Bildirim

Xiaomi ikinci otomobil şirketini kurdu: Hedef 2024'te seri üretim

Otomotiv pazarına girme çalışmalarını hızlandıran Xiaomi ikinci elektrikli araç geliştirme şirketini kurdu. Çinli devin hedefi ilk otomobilini 2024'te üretim bandına çıkarmak.

Xiaomi ikinci otomobil şirketini kurdu: Hedef 2024'te seri üretim Tam Boyutta Gör

Xiaomi otomotiv pazarına girme çalışmalarını sürdürüyor. Çinli teknoloji devi geçtiğimiz Eylül ayında Xiaomi Automobile Co. Ltd. isimli ilk otomobil şirketini kurmuştu. Aradan geçen iki ayın ardından firma şimdi de ikinci otomobil şirketini tescil ettirdi.

Xiaomi Automobile Technology Co. Ltd. adlı şirket 18 Kasım'da kuruldu. Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun'un yetkili olarak atandığı şirketin kayıtlı sermayesi 1 milyar yuan (157 milyon dolar). Faaliyet alanları arasında ise elektrikli araç üretimi ve ilgili teknolojilerin geliştirilmesi yer alıyor.

Xiaomi ikinci otomobil şirketini kurdu: Hedef 2024'te seri üretim Tam Boyutta Gör

Xiaomi gaza bastı

Xiaomi, Mart ayında otomotiv pazarına girme planlarını resmen açıklamıştı. Ekim ayında bu işle ilgili 453 kişilik bir ekip kuruldu. Şirket elektrikli otomobil sektörüne önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık 10 milyar dolar yatırım yapacak. Xiaomi'nin ilk otomobilinin 2024 yılında seri üretime girmesi planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim