Anlık Bildirim

Yandex, tarihin en büyük siber saldırısını durdurduğunu açıkladı

Rusya'daki teknoloji devi Yandex, tarihin en büyük siber saldırılarından birisini püskürttüğünü duyurdu. Yapılan açıklamaya göre saldırı, Ağustos ve Eylül ayları boyunca sürdü.

Yandex, büyük bir siber saldırıyı püskürttü

Rusya'daki en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Yandex, şimdiye kadar olan en büyük siber saldırılardan birini püskürttüğünü açıkladı. Yaptığı açıklamada Yandex, sunucularının Ağustos ve Eylül aylarında DdoS adı verilen  ve internete bağlı bir hostun hizmetlerini geçici veya süresiz olarak aksatarak, bir makinenin veya ağ kaynaklarının asıl kullanıcılar tarafından ulaşılamamasını hedefleyen siber saldırı türüyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Şirket, bu saldırıların 5 Eylül'de rekor seviyeye ulaştığını ve ağın alışılmadık düzeyde yüksek hacimli trafikle dondurulmaya çalışıldığını aktardı. Yandex'in "İnternet tarihinin bilinen en büyük siber saldırısı" olarak tanımladığı saldırıda, Yandex uzmanlarının saniyede yaklaşık 22 milyon istek (RPS) içeren hücumu püskürtmeyi başardıkları belirtildi. 

Yandex, 7 Ağustos'ta 5,2 milyon RPS, 9 Ağustos'ta 6,5 milyon RPS, 29 Ağustos'ta 9,6 milyon RPS, 31 Ağustos'ta 10,9 milyon RPS ve son olarak 5 Eylül'de 21,8 milyon RPS gördüğünü söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim