Anlık Bildirim

100 yılda bir olan Güneş Fırtınası, dünyayı internet felaketine sürükleyebilir

Yeni yapılan bir araştırmaya göre yalnızca 100 yılda bir görülen bir güneş fırtınası, dünyayı çok büyük bir internet ve teknoloji felaketine sürükleyebilir. İşte detaylar...

Bir Güneş fırtınası dünyayı teknoloji cehennemine sürükleyebilir Tam Boyutta Gör

Yapılan yeni bir araştırma, yaklaşık 100 yılda bir olan şiddetli bir güneş fırtınasının dünyadaki çoğu teknolojik aleti etkileyerek, dünyayı bir "internet kıyametine" sürükleyebileceğini ortaya koydu. 100 yıl önce bu denli teknolojik gelişmeler olmadığı için elbette insanlık böyle bir duruma hiç hazırlıklı değil. 

Bilişim Makineleri Veri İletişimi Özel İlgi Grubu'na göre böyle bir felakette güneş fırtınaları jeomanyetik akımlar üreterek Dünya'nın manyetik alanıyla temasa geçiyor. Araştırmacılara göre bu akımlar, fiber kablolar ne kadar dayanıklı olurlarsa olsunlar onlara zarar verebilecek nitelikte olacak. Araştırma ekibinde yer alan California Üniversitesi'nden  Dr. Sangeetha Abdu Jyothi'ye göre, bu tarz bir manyetik etki büyük hasarlara yol açabilir. Kaldı ki küresel iletişimi toptan yok edebilecek bu tarz bir manyetik etki daha önce de gerçekleşti.

Daha önce de oldu!

Jyothi'nin aktardığı üzere 1859 ve 1921'de de gerçekleşen bu güneş fırtınaları, dönemin hegemonik iletişim aracı olan telgraf ağlarına büyük zarar vermiş. Bununla beraber Jyothi, eğer böyle bir şeyin tekrarlanmasının, günümüzde teknolojinin ve internetin hayatımızdaki yeri düşünülürse, çok daha büyük sonuçlar doğuracağını söylüyor. Öte yandan Jyothi, bu türden felaketlerin gerçekleşme oranının %1,6 ila %12 arasında olduğunu söylüyor. 

Kaynakça https://www.theweek.co.uk/news/world-news/954056/solar-storm-could-cause-internet-apocalypse https://www.wired.com/story/solar-storm-internet-apocalypse-undersea-cables/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10608 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
internet kesintisi, güneş fırtınası ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim