Anlık Bildirim

Yaptırımların yıldıramadığı Huawei: “İddialı bir B planımız var”

Huawei, Google ile yaşanan problemlerin çözülememesi durumunda izleyeceği yol haritası için tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. Şirket başkanı bu konuda iddialı açıklamalar yaptı.

Yaptırımların yıldıramadığı Huawei: “İddialı bir B planımız var” Tam Boyutta Gör

ABD'nin uyguladığı sıkı yaptırımlara rağmen Huawei'nin akıllı telefon satışlarını artırmayı başardığını daha önceki haberlerimizde sizlere aktarmıştık. Aynı zamanda şirketin piyasaya sürdüğü yeni telefonlarında Google uygulama ve hizmetlerini kullanamaması nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçtiğini hepimiz biliyoruz.

Ancak Çinli teknoloji devi umutsuzluğa kapılmış değil. Huawei Mobil Servisleri (HMS) platformunda an itibariyle 50.000 uygulama mevcut. Bu rakam Google Play Store'a göre oldukça düşük kalsa da şirket kütüphaneyi genişletmek için var gücüyle çalışıyor.

Yaptırımların yıldıramadığı Huawei: “İddialı bir B planımız var” Tam Boyutta Gör

Geliştiricilere 1 milyar dolar fon

Medyada çıkan haberlere göre Çinliler şu anda 1 milyon geliştiricinin desteğini almış durumdalar. Buna ek olarak şirket HMS ekosisteminin genişlemesini sağlayacak geliştiricilere ödenmek üzere 1 milyar dolarlık bir fon oluşturmayı planlıyor.

Yaptırımların yıldıramadığı Huawei: “İddialı bir B planımız var” Tam Boyutta Gör

Huawei başkanı Google ile işbirliğinin yeniden sağlanamaması durumunda "çok iddialı bir B planına" sahip olduklarını söyledi. Ren Zhengfei ne tür bir plandan bahsettiğini açıklamadı ancak HarmonyOS işletim sistemi ve Huawei Mobil Servisleri platformunu kastettiği açık.

Deneyimli yönetici Huawei'nin sadece iki ila üç yıl içerisinde kendi küresel ekosistemini oluşturabileceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8209 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, ekosistem ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim