MIT kurumundan Prof. Polina Anikeeva önderliğinde bir araya gelen araştırma ekibi ışığa duyarlı tiyol-epoksi/tiyol-en polimeri adı verilen polimer üzerine yoğunlaştı.
Dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerinden biri olan Bosch, silisyum karbürden üretilen yarı iletken yongaları ile elektrikli araçların menzilini artırmayı hedefliyor.
Bilim insanları -23 santigrat derecede çalışabilen bir süper iletken keşfetti. Yeni süper iletkenin çalışma derecesi önceki rekor dereceden 50 santigrat derece daha sıcak.
Samsung, yılda neredeyse 10 milyar dolara varan yatırımla yonga üretimi konusundaki iddiasını çok daha ileri taşımak istiyor. Toplam yatırım 2030 yılına gelindiğinde 115 milyar doları bulacak.
Yarı iletken pazarındaki yerini sağlamlaştırmak isteyen Samsung, yol haritasını belirledi. Şirketin hedefi yarı iletken pazarında önemli bir yere sahip NXP, Xilinx ve Infineon'u satın almak.
Isındıklarında performans kaybeden ve belli bir sıcaklığın üzerinde çalışmayan elektronik bileşenler teknolojinin önündeki en büyük engellerden biri. Bilim adamları buna bir çare geliştirdiler.
Apple, ilk iPhone'dan bu yana birlikte çalıştığı Dialog şirketiyle lisans anlaşması imzaladı. Anlaşma uyarınca Dialog çalışanlarının bir kısmı ve şirkete ait ofisler Apple'a hizmet sunacak.
Topolojik materyaller sıra dışı özellikleri ile fizikçilerin ilgi odağı olmuş durumda. Bilim insanları geleceğin işlemci teknolojisinde bu materyallerin büyük payının olacağını tahmin ediyorlar.
Qualcomm'un Hollandalı yonga üreticisi NXP'yi satın alma hamlesi Çin engeline takıldı. Çinli düzenleyicilerin anlaşmaya onay vermemesi üzerine Qualcomm satın alma kararından geri adım attı.
Son dönemde bazı teknoloji devlerinin kendi yongalarını üretmeye dair planlarının duyar olduk. Son gelen haberlere göre Facebook bu konuda alt yapısını oluşturmaya çalışıyor.
Intel işlemci üretmenin ötesine geçme stratejisinin bir parçası olarak eASIC'i satın aldı. Santa Clara merkezli şirket Intel'in en küçük bölümü olan Programlanabilir Çözümler Grubu'na katılacak.
Kendi işlemcisini geliştiren firmalar arasına Facebook da katılıyor. Şirket gelecekteki donanım ürünlerinin yanı sıra sunucuları ve yapay zeka girişimlerinde kendi işlemcilerini kullanmayı planlıyor.
Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'i cezalandırmak için imzaladığı memorandumun ardından ABD'nin, ek vergi istediği ürünler belli oldu. Listede ileri teknoloji ürünleri de var.
Hollandalı yonga üreticisi NXP Semiconductors'ı satın almak isteyen Qualcomm şirkete sunduğu teklifi 44 milyara yükseltti. NXP'nin teklifi kabul etmesi için 5 Mart 2018 tarihine kadar süresi var.
Yarı iletken bölümünden büyük gelir sağlayan Samsung, bu alandaki en büyük rakibi olan TSMC'ye yetişmek için 7 nanometre döküm tesisi kuracak. Şirket gelecek yıl yeni tesiste seri üretim hedefliyor.
Reuters kaynaklı yeni habere göre geçtiğimiz yıl Qualcomm'u satın almak için 105 milyar dolar teklif eden ancak reddedilen Broadcom bu miktarı 120 milyar dolara çıkaracak.
Yarı iletken devi TSMC, dünyanın en gelişmiş 3nm yonga fabrikasına büyük yatırım yapıyor. Tayvan'da kurulacak üretim tesisinin maliyeti 20 milyar doların üzerinde olacak.
Yarı iletken devi Samsung, yonga üretim tesislerini nesnelerin interneti, yapay zeka ve otomotiv teknolojilerinden beklenen talep artışını karşılayacak şekilde genişletiyor.
Intel CEO’su Brian Krzanich, Donald Trump’la yaptığı görüşmenin ardından uzun süredir açılması beklenen tesis Fab 42’yi açacaklarını ve toplam 7 milyar dolar yatırım yapacaklarını duyurdu.
Samsung ve Apple'ın yeni akıllı telefonlarını piyasaya sürmesi Güney Kore sanayisine beklenmedik bir katkı sağladı. Yarı iletken talebindeki artış fabrika verimliliğini arttırmış durumda.