Anlık Bildirim

Yeni 2022 Subaru WRX tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

2022 Subaru WRX, güncellenen iç ve dış tasarımın yanı sıra yeni platform ve motorla sevenlerinin karşısına çıkıyor. Yeni nesilde kendine has detaylara sahip GT versiyonu da devrede.

yeni subaru wrx dış tasarım Tam Boyutta Gör

2022 Subaru WRX bugün resmi olarak tanıtıldı. Beşinci nesil ralli ikonu yenilenen iç ve dış tasarımın yanı sıra yeni platform ve motorla geldi.

Yeni Subaru WRX özellikleriyle neler sunuyor?

Yeni nesil Subaru WRX'in kaputu altında 2.4 litre Boxer motor bulunuyor. Söz konusu motor 271 beygir güç ve 349 Nm tork üretiyor. Bu da önceki motora kısayla torkun değişmediği, güç hanesine de +3 yazıldığı anlamına geliyor. Yeni WRX'te 6 ileri manuel veya Subaru Performance Transmission adı verilen yeni otomatik şanzıman seçenekleri mevcut. Otomatik şanzıman vites kulakçıklarıyla 8 ileri manuel modda kullanılabiliyor.

Yapılan açıklamaya göre manuel şanzımanın vites oranları optimize edilmiş ve vites değiştirme kalitesi iyileştirilmiş. Öte yandan otomatik şanzımanın da 2'den 3'e geçişte yüzde 30, 3'ten 2'ye düşüşte de yüzde 50 daha hızlı olduğu belirtiliyor. Otomatik şanzıman ayrıca frenleme sırasında devirle uyumlu vites küçültme işlemlerine hızlı yanıt verebilen, virajlarda ideal oranı koruyan ve viraj çıkışında daha hızlı tepki veren adaptif vites kontrolüyle birlikte çalışıyor.

Subaru Global Platformu üzerine inşa edilen 2022 Subaru WRX bu kapsamda çeşitli iyileştirmelere de ev sahipliği yapıyor. Torsiyonal sertlikteki yüzde 28'lik artış ve daha sağlam süspansiyon sistemi gibi güncellemeler, şasinin sertliğini artırıp ağırlık merkezini düşürerek otomobilin sürüş ve yol tutuş performansını bir üst noktaya taşımış. Subaru ayrıca arka viraj denge çubuğunu gövdeye monte etmiş.

yeni subaru wrx motor Tam Boyutta Gör

Yeni WRX'in ön bölümünde yeni farlar ve öncekine kıyasla daha büyük olan altıgen panjur dikkat çekiyor. Ön kaput üzerindeki geniş hava girişi de modelin sportif yanına vurgu yapıyor. Arkada yeni stop lambalarının dikkat çektiği araçta ağırlığı azaltan alüminyum ön çamurluklar kullanılmış. Bunun yanı sıra çamurluk uçlarında ve eteklerde yer verilen siyah plastik eklentiler de gözden kaçmayan detaylardan.

2022 yılı için yeni olan WRX GT versiyonu (beyaz olan) sadece otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor. Üstelik bu versiyonda Konfor, Normal ve Spor sürüş modlarının yanı sıra elektronik kontrollü süspansiyon sistemi de mevcut. Öte yandan süet döşemeye sahip kırmızı dikişli Recaro koltuklar, 8 yönlü elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu ve 18 inç mat gri jantlar da bu versiyona özel donanımlardan. Diğer versiyonlarda da 17 veya 18 inç alaşımlı jant opsiyonları mevcut.

Yeni Subaru WRX'te 11.6 inç multimedya ekranı karşımıza çıkıyor. Söz konusu sistem Android Auto ve Apple CarPlay desteğine sahip. 11 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi gibi opsiyonların sunulduğu araçta Subaru'nun EyeSight sürücü asistan teknolojisi de bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20769 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
subaru, wrx ve
2 etiket daha 2022 model Galeri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim