Anlık Bildirim

Yeni 2022 Hyundai Elantra N tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Hyundai'nin N performans ailesinin yeni üyesi Elantra N'in standart versiyona kıyasla daha agresif görünen gövdesinin altında 276 beygirlik motor yatıyor. İşte yeni Hyundai Elantra N'in detayları:

yeni 2022 hyundai elantra n ön tasarım Tam Boyutta Gör

Bir süredir ipucu görselleriyle karşımıza çıkan yeni 2022 Hyundai Elantra N bugün resmi olarak tanıtıldı. Yeni Elantra N, diğer aile üyelerinde gördüğümüz mavi rengi, sportif detayları ve daha fazla güçle geldi.

Yeni Elantra N özellikleri

Yeni Elantra N'in kaputu altında aşina olduğumuz 2.0 litre turbo dört silindirli ünite bulunuyor. 5 mm daha büyük kompresör çarkına sahip olduğu belirtilen motor 276 beygir güç ve 392 Nm tork üretiyor. Üretilen güç ve tork ön tekerleklere 8 ileri ıslak çift kavramalı otomatik veya 6 ileri manuel şanzımanla aktarılıyor. Diğer N modellerinde de gördüğümüz N Grin Shift modu açık olduğunda motor kısa süreliğine 285 beygir güç üretiyor ve bu sayede Elantra N'in 0-100 km/s hızlanması 5.3 saniye sürüyor.

2022 Hyundai Elantra N'de Koreli markanın "N Corner Carving Differential" adını verdiği elektronik limitli kaydırmalı diferansiyel bulunuyor. Launch Control, yani kalkış kontrol sisteminin de bulunduğu performanslı sedanın DCT ile kombine edilen versiyonlarında yukarıda bahsi geçen N Grin Shift'in yanı sıra N Power Shift ve N Track Sense Shift gibi modlar da görmekteyiz. Otomobilin bir diğer özelliğiyse ağırlığı 1.7 kg civarında düşüren ve yanal tutunmayı iyileştiren bir entegre aks sistemine sahip olması.

yeni 2022 hyundai elantra n arka tasarım Tam Boyutta Gör

Performansa yardımcı olmak için şasi güçlendirmesi yapılan ve elektronik kontrollü süspansiyonla donatılan yeni Elantra N'in fren sistemindeyse 360 mm diskler görev alıyor. Elantra N'de kabin içerisine yapay motor sesi yansıran N Sound Equalizer sistemi de mevcut. Bu sistem, normal sürüş seslerinin yanı sıra TCR yarış araçlarının sesini de taklit edebilecek ve sürücü tarafından ayarlanabilecek. Bunun yanı sıra egzoz sisteminde de güncellemeler mevcut.

Yeni Elantra N'in dış tasarımında Michelin Pilot Sport 4S lastiklerle çevrili 19 inçlik jantlar ve kırmızı fren kaliperleri dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra daha agresif ön ve arka tampona sahip aracın ön lip, marşpiyel ekleri ve arka difüzöründe de kırmızı detaylar görmekteyiz. Siyah arka spoyler ve büyük egzoz çıkışları da göze çarpan diğer detaylar arasında. İç mekandaysa N modellerine özel göstergeler ve ayarlar sunan ekranların yanı sıra spor koltuklar bulunuyor.

Yeni 2022 Hyundai Elantra N ilk olarak Güney Kore'de ardından diğer pazarlarda satışa sunulacak. Fiyatı henüz belli değil fakat ABD'deki fiyatının 35 bin dolar civarında olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
51298 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, elantra n ve
2 etiket daha performans sedan
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim