Anlık Bildirim

Yeni iPhone SE, 5G'yi destekliyor ancak "düşük hızda"

Merakla beklenen üçüncü nesil iPhone SE dün düzenlenen etkinlikte tanıtılmıştı. Şirket 5G teknolojisini en ucuz telefonuna getirdi ancak cihaz beşinci nesil ağlarda çok yüksek hızlara ulaşamayacak.

Yeni iPhone SE, 5G'yi destekliyor ancak 'düşük hızda' Tam Boyutta Gör

Apple dün uzunca bir süredir beklenen üçüncü nesil iPhone SE modelini tanıttı. Akıllı telefonla ilgili inanılmaz spekülasyonlar ortaya atılmış olsa da da bu kez sadece gerçeğe en yakın olanlar doğru çıktı. Yeni model tasarım ve teknik özellikleri bakımından iPhone SE (2020) ile büyük benzerlikler taşıyor.

Apple'ın 8 Mart etkinliği sırasında sahne alan iPhone ürün grubu yöneticisi Francesca Sweet, "5G'yi en uygun fiyatlı iPhone'umuza getiriyoruz" demişti. Ancak iPhone SE (2022) modelindeki 5G teknolojisi, iPhone 12 ve iPhone 13'ten önemli ölçüde daha yavaş. Zira cihazda daha düşük maliyetli bir 5G modem yer alıyor.

Yeni iPhone SE, 5G'yi destekliyor ancak 'düşük hızda' Tam Boyutta Gör

Sınırlı hız sunabilecek

Yeni iPhone SE'nin teknik özelliklerine baktığımızda 2x2 MIMO özellikli sub-6 GHz frekanslarında çalışan bir 5G modem içerdiğini görüyoruz. Buna karşın iPhone 13 serisinde en hızlı 5G arayüzü olan mmWave destekli daha gelişmiş bir modem mevcut. Tabi bunun ABD'de satılan modeller için geçerli olduğunu hatırlatalım.

Yeni iPhone SE, 5G'yi destekliyor ancak 'düşük hızda' Tam Boyutta Gör

Sonuç olarak iPhone SE (2022) 5G bağlantısını destekliyor ancak bu teknolojinin hız sınırlarını zorlayamayacak. Bununla birlikte kompakt iPhone zaten "bütçe dostu" kategorisinde görüldüğü için Apple'ın bu yöndeki kararını belirli bir mantığa sığdırmak mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3669 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone SE 3, iPhone SE (2022) ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim